Chinezii închid o fabrică din Franţa şi deschid o alta în România, unde angajează 700 de persoane. Unde va fi amplasată şi ce va produce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare companie producătoare de electrocasnice din China şi unul dintre cei mai mari producători pe această nişă din lume, vor să desfiinţeze fabrica de cuptoare Rosières din Franţa şi să deschidă o alta în România, scrie profit.ro.

Chinezii de la Haier pregătesc în România o fabrică de frigidere, pe o suprafaţă de 10 hectare din parcul industrial din comuna Ariceştii Rahtivani (Prahova), unde au promis o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro şi peste 700 de noi locuri de muncă, scrie profit.ro.

„Intenţia de a înceta activităţile de fabricare a cuptoarelor în Lunery (Franţa) nu are niciun fel de impact asupra viitoarei activităţi din România. Amintim ca Haier Europe a început o investiţie de peste 50 de milioane de euro pentru o instalaţie de producţie de frigidere în România, în parcul industrial din comuna Ariceştii Rahtivani (Prahova)”, au declarat pentru „Adevărul” reprezentanţii Haier

Fabrica ar urma să fie finalizată cel târziu la începutul anului viitor. Acum, decizia conglomeratului chinez este ca tot atunci, în 2021, să oprească liniile de asamblare a cuptoarelor Rosières din comuna Lunery, departamentul francez Cher, şi să mute fabricarea în România, notează publicaţia, precizând că cei 72 de angajaţi din Franţa vor fi concediaţi.

În primăvara acestui an, primarul comunei Ariceştii Rahtivani spunea că amprenta la sol a halelor va fi de 6 ha.

„Un consorţiu din China a decis să facă o investiţie pe o suprafaţă de 100 de mii de metri pătraţi, asta înseamnă 10 hectare, unde vor construi hale pe o amprentă la sol de circa 6 hectare, urmând a dezvolta aici o fabrică de producere a frigiderelor. Vor crea un număr de locuri de muncă cuprins între 700 – 750, asta în mod direct”, a afirmat Alexandru Cristea, primarul localităţii Ariceştii Rahtivani.

Edilul susţinea că pe chinezi i-a atras comuna Ariceştii Rahtivani pentru că în zonă „există magistrală de gaz, există energie electrică, există reţea de apă, apropierea foarte mare de Bucureşti, dar ceea ce a contat în mod decisiv a fost şi faptul că în judeţul Prahova există o puternică tradiţie muncitorească”.

Fabrica din Franţa are o tradiţie de peste 100 de ani, fiind cumpărată de Haier anul trecut. 

Fabrica Rosières a fost înfiinţată în Lunery începând cu 1869, când marca a fost creată de Jules Roussel şi specializată în aparate de gătit în 1877, continuând ideea marchizului de Boissy din 1836 când au fost turnate primele cuptoare de gătit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite