CFR Marfă a început transporturile de cărbune în baza noului contract încheiat cu Complexul Energetic Oltenia

CFR Marfă a început transporturile de cărbune în baza noului contract încheiat cu Complexul Energetic Oltenia

CFR Marfă va transporta cărbunele CE Oltenia timp de trei ani

CFR Marfă anunţă, într-un comunicat, continuarea colaborării cu unul dintre cei mai mari clienţi ai săi, Complexul Energetic Oltenia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transportatorul feroviar CFR Marfă este cel mai mare operator de profil din România, având o cifră de afaceri de 212 milioane de euro în anul 2014.

Ce prevede contractul

„Începând cu data de 25 iulie 2015, CFR Marfă a semnat contractul de transport cărbune energetic necesar funcţionării Termocentralelor Turceni, Craiova II şi Işalniţa, aparţinând Complexului Energetic Oltenia“, anunţă transportatorul.

Contractul este valabil pe o perioadă de trei ani, iar cantitatea totală de cărbune ce urmează a fi transportată în această perioadă este de aproximativ 18 milioane de tone.

La licitaţia organizată pentru atribuirea acestui contract au participat, alături de CFR Marfă (care a avut o ofertă independentă), şi asocierea dintre SC Grup Feroviar Român SA, SC Unicom Tranzit SA şi SC Servtrans SA.

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA este operatorul naţional de transport feroviar de marfă din România, lider pe această piaţă cu o cotă de piaţă de 54,8%, la nivelul anului 2014.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: