CET Govora a intrat oficial în insolvenţă, iar avocatul Remus Borza a fost desemnat administrator judiciar

CET Govora a intrat oficial în insolvenţă, iar avocatul Remus Borza a fost desemnat administrator judiciar

CET Govora alimentează cu energie termică oraşele Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti şi Băile Olăneşti şi furnizează abur pentru platforma industrială Oltchim

CET Govora, cel mai mare producător de energie electrică şi termică din judeţul Vâlcea, a intrat în insolvenţă, a decis Tribunalul Vâlcea, administrator judiciar fiind desemnat Euro Insol, firmă deţinută de Remus Borza, care este şi administrator judiciar al producătorului de energie Hidroelectrica.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă la Tribunalul Vâlcea pe 29 aprilie, ultima zi lucrătoare înainte de Paşte.
 
CET Govora are, între altele, datorii de aproape 200 milioane de euro către Complexul Energetic Oltenia.
În anul 2015, societatea a preluat de la Complexul Energetic Oltenia afacerea de exploatare a cărbunelui la exploatarea minieră Berbeşti-Alunu, din judeţul Vâlcea.
 
Exploatarea minieră Berbeşti–Alunu este preluată în cuantumul datoriei pe o perioadă de zece ani, reprezentând contravaloarea cărbunelui livrat de Complexul Energetic Oltenia şi neachitat până la 31 iulie 2014. 
 
Producătorul de energie are însă şi creanţe de încasat. La masa credală a combinatului chimic Oltchim s-a înscris cu o creanţă de 137 milioane de lei. După deschiderea insolvenţei, Oltchim a acumulat alte datorii faţă de CET Govora, de peste 50 milioane de lei.
 
CET Govora este producător şi distribuitor de apă caldă şi energie termică în oraşele Râmnicu Vâlcea, Baile Olăneşti şi Călimăneşti-Căciulata.
 
Borza administrator judiciar şi la Hidroelectrica, una dintre cele mai profitabile companii de stat. El a fost propus la finele anului trecut de către Ministerul Energiei şi la Complexul Energetic Hunedoara, dar instanţa a dispus numirea firmei GMC Craiova. Ulterior, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat intrarea în insolvenţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările