1. Ce sunt elevatoarele auto? 

Elevatoarele auto sunt un tip de utilaje grele, cu un mod simplu de acţionare, cu ajutorul cărora poţi ridica autoturismele de la sol până la o înălţime optimă în vederea reviziei sau depanării.

2. De câte feluri sunt elevatoarele auto?

După structura lor, elevatoarele auto sunt de patru feluri:

  • elevatoare auto de tip platformă pentru vulcanizări;
  • elevatoare auto de tip foarfecă;
  • elevatoare auto cu două coloane;
  • elevatoare auto cu patru coloane.
 

După modul de acţionare elevatoarele auto se împart în elevatoare electromecanice şi elevatoare electrohidraulice.

3. Ce poţi face cu un elevator auto?

 

Un elevator auto nu poate fi folosit doar în scopul pentru care a fost creat şi anume, ridicarea autoturismelor astfel încât mecanicii să poată ajunge sub ele şi să le verifice sau repare dintr-o poziţie cât mai comodă.

Există şi persoane care cumpără elevatoare auto pentru a putea depozita două vehicule într-un garaj de dimensiuni mici. Dar dacă urmăreşti să investeşti într-un elevator din acest motiv, este bine să-i verifici mai întâi funcţiile ca să vezi dacă te poate servi în scopul sperat.

4. Ce nu poţi face cu un elevator auto?

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l reţii cu privire la elevatoarele auto este faptul că ele nu pot ridica autoturisme cu o masă mai mare decât sarcina lor maximă de ridicare. Astfel, dacă majoritatea clienţilor tăi deţin autoturisme grele, este recomandat să investeşti într-un elevator pe care să-l poţi folosi pentru ele.

De asemenea, cu ajutorul unui elevator este strict interzis să ridici şi alte obiecte în afară de autoturismele pentru care el a fost creat. Nu ai voie să ridici cu un elevator nici fiinţe vii şi în plus, nici maşinile nu trebuie elevate dacă înăuntrul lor, în momentul operaţiunii, încă se află pasageri.

5. Cât costă un elevator auto?

 

Poţi achiziţiona elevatoare auto de o calitate premium începând cu preţuri de la 7286 RON de pe website-ul eqp.ro. Cele care se se încadrează în acest buget sunt elevatoare auto puternice, cu o sarcină maximă de ridicare de 4 tone şi dotate cu două coloane acţionate de pompe hidraulice.

6. Cum se operează un elevator auto?

Modul în sine de operare al unui elevator auto este foarte simplu. Există tutoriale online şi în plus, vehicului vine însoţit de un manual de instrucţiuni, furnizat de producător, care te ajută să înţelegi mai bine cum funcţionează utilajul tău. Dar cu toate acestea, elevatoarele auto nu pot fi operate legal în lipsa unei autorizaţii de operare. Acesta se poate obţine de la autorităţile competente şi doar dacă în firma pe care o conduci ai cel puţin un angajat calificat pentru operarea elevatoarelor auto.

7. Poţi depana şi motociclete cu ajutorul unui elevator auto?

Cu un elevator auto pentru autoturisme nu poţi depana şi motociclete. Pentru astfel de vehicule există elevatoare auto speciale pe care le poţi achiziţiona tot din magazine de profil precum eqp.ro.

8. Care este cel mai bun elevator auto?

Nu există aşa ceva ca cel mai bun elevator auto, ci doar cel mai potrivit. În momentul achiziţiei unui elevator auto trebuie luate în calcul mai multe criterii cum ar fi spaţiul atelierului, bugetul de investiţie şi sarcina maximă de ridicare dorită.

9. Cât costă livrarea unui elevator auto?

Elevatoarele auto sunt grele şi voluminoase, motive pentru care transportul lor este destul de dificil dacă doreşti să le aduci pe cont propriu dintr-un depozit sau un magazin. Dar dacă achiziţionezi un elevator auto de pe website-ul eqp.ro, transportul utilajului nu te costă nimic.

10. Ce accesorii suplimentare ai nevoie pentru utilizarea unui elevator?

Elevatoarele auto nu necesită niciun fel de alte accesorii suplimentare pentru utilizare. Ele pot fi folosite aşa cum sunt create din fabrică, iar modul lor de operare este unul facil.