Cele mai bune cărţi de business ale anului 2015

Cele mai bune cărţi de business ale anului 2015

Cele mai bune cărţi de business ale anului 2015. Richard Branson şi Elon Musk se duelează în lupta pentru cucerirea spaţiului cosmic

O maximă economică spune că există cinci feluri de firme: cele care acţionează, cele care cred că acţionează, cele care urmăresc cum acţioneaza alţii, cele care se întreabă ce se întâmplă şi cele care nu au habar că se întâmplă ceva. Dar care e care? „Adevărul“ vă propune să citiţi cele mai bune cărţi de business ale anului 2015 pentru a găsi răspunsurile.


Cele mai bune cărţi de business ale anului 2015. „Inovatorii. Cum a creat revoluţia digitală un grup de hackeri, genii şi tocilari“

 
Scrisă de Walter Isaacson, autorul celebrei autobiografii a lui Steve Jobs, "Inovatorii" este povestea oamenilor care au creat computerul şi internetul. Isaacson începe cu Ada Lovelace, fiica Lordului Byron, care a făcut primii paşi în programarea computerelor în anii 1840. 
 
Mai departe, se ajunge la Alan Turing – protagonistul recent al unui film, dar şi matematicianul, fizicianul şi economistul John von Neumann, pentru ca în final autorul să se aplece asupra contemporanilor Bill Gates (cofondator al Microsoft), Steve Wozniak şi Steve Jobs (fondatorii Apple), Tim Berners-Lee (inventatorul internetului) şi Larry Page (cofondator al Google).
 

Cele mai bune cărţi de business ale anului 2015. „The Virgin Way. Cum să asculţi, să înveţi, să râzi şi să conduci“

 
Richard Branson este unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi oameni de afaceri din întreaga lume. Miliardarul s-a costumat în stewardesă şi a servit băuturi ]n avion pasagerilor în 2013, pe ruta Perth (Australia) – Kuala Lumpur (Malaezia), după ce a pierdut un pariu cu Tony Fernandes, patronul companiei aeriene AirAsia. 
 
Ei bine, „The Virgin Way“ prezintă experienţele şi întâmplările care l-au făcut pe Branson unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi antreprenori. El îşi împărtaşeşte cunoştinţele şi consideră că a făcut cea mai bună alegere când s-a retras de la şcoala de business pentru că, în opinia sa, dacă s-ar fi conformat normelor după care se construieşte o afacere, este posibil ca nici Virgin Records, nici Virgin Atlantic să nu fi existat vreodată. Iar multe dintre reuşitele lui Branson se datorează încăpăţânării sale de a nu respecta şi de a reinventa regulile.
 

Cele mai bune cărţi de business ale anului 2015. „Elon Musk: Tesla, SpaceX şi căutarea unui viitor fantastic“

 
Elon Musk este unul dintre cei apreciaţi antreprenori ai zilelor noastre. Fondator al PayPal, el încearcă acum să revoluţioneze sistemul de transport prin producătorul de autoturisme electrice Tesla Motors. De asemenea, ţinteşte şi la călătoriile în spaţiu prin compania SpaceX. Anul trecut, Musk a fost pe prima pagină a ziarelor de pe întreg mapamondul prin „Hyperloop“, un sistem de „trenuri“ care circulă într-un tunel de vacuum la viteze foarte mari.
 
 
Cartea prezintă povestea lui Elon Musk, cum a ajuns el din Africa de Sud în SUA şi cum a început inovarea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările