Cele mai bune afaceri la domiciliu: în ce domenii merg bine business-urile făcute acasă

Cele mai bune afaceri la domiciliu: în ce domenii merg bine business-urile făcute acasă

Lucrul acasă are multe avantaje, dar şi câteva dezavantaje

Cele mai bune afaceri la domiciliu includ deopotrivă meşteşugurile tradiţionale, cât şi o puzderie de „business-uri” online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu sunt neapărat „afaceri“ în sensul clasic al cuvântului, dar sunt modalităţi prin care vă puteţi rotunji veniturile fără să plecaţi de acasă. Pe lângă meşteşugurile tradiţionale (off-line), practicabile la domiciliu, după apariţia internetului s-au dezvoltat şi o puzderie de „business-uri“ online. Vă prezentăm pe scurt câteva dintre cele mai bune afaceri la domiciliu.

Cele mai bune afaceri la domiciliu. Cum se lucrează în cooperaţie

Cooperatorii au fost primii oameni care au făcut afaceri la domiciliu. Micii meşteşugari s-au reunit în cooperative prin intermediul cărora doar îşi vindeau produsele confecţionate acasă. Aşa au apărut cele mai bune afaceri la domiciliu.

Primele cooperative din istoria omenirii au apărut la începutul secolului trecut, iar România se numără printre primele 10 ţări în care au funcţionat asociaţii de cooperatori.Acestea au fost, practic, primele afaceri la domiciliu.

Obiectele de artizanat, articolele din lemn, diversele unelte utile în casă, jucăriile, chiar unele sortimente de îmbrăcăminte, încălţăminte sau produsele alimentare (în special dulciurile) au fost principalele mărfuri produse la domiciliu de către cooperatori, apoi vândute prin intermediul asociaţiilor cooperatiste, fiind astfel considerate, în unele perioade, cele mai bune afaceri la domiciliu.

Dacă în anii comunismului cooperatorii erau consideraţi „capitaliştii“ sistemului, acum, în capitalism, ei sunt consideraţi – desigur, pe nedrept – „comuniştii“ sistemului. De fapt, esenţa mişcării cooperatiste conţine şi una şi alta, adică meşteşugarii produc şi vând marfa în regim capitalist, dar îşi administrează afacerile la comun, într-un fel de sistem centralizat (sistemul cooperatist), confundat adesea cu cel socialist.

Pe scurt, în cadrul cooperativelor se adună mărfurile membrilor cooperatori (produse, de regulă, la domiciliul acestora), apoi mărfurile se vând şi profiturile se distribuie astfel încât o jumătate rămâne în cooperativă, iar cealaltă jumătate se împarte în mod egal membrilor cooperatori.

În acest fel, meşteşugarul lucrează la domiciliu, dar nu-şi mai bate capul să şi vândă marfa ori să alerge după diversele avizări birocratice, pentru că de acest aspect se ocupă cooperativa, în schimbul unei părţi din câştig.

De aceea, cel puţin în teorie, cooperaţia este domeniul în care se fac cele mai bune afaceri la domiciliu.

Cele mai bune afaceri la domiciliu: hibele cooperaţiei

Din păcate, sistemul cooperatist a intrat într-un con de umbră în perioada postdecembristă, însă avantajele sale – ca modalitate de a face bani la domiciliu – au rămas, sunt şi acum, evidente. Să ne gândim numai la persoanele cu dizabilităţi, care au capacitatea de a produce (la domiciliu) diverse obiecte, dar nu se pot deplasa şi, cu atât mai puţin, nu se pot ocupa de administrarea businessului – acestea au cadrul perfect adecvat într-o cooperativă. Au livrat produsul „meşteşugit“ acasă, apoi şi-au primit banii pentru el – de restul se ocupă cooperativa.

Cele mai bune afaceri la domiciliu. Începe cu ce ştii să faci mai bine

Vorbind în continuare despre modalităţile off-line de a face cele mai bune afaceri la domiciliu, cea mai populară formulă este deschiderea unei afaceri bazate pe lucrul pe care ştii cel mai bine să-l faci.

Eşti bun la matematică, română, istorie etc. sau ştii la perfecţie o limbă străină? Soluţia ar fi meditaţia, care se numără printre cele mai bune afaceri la domiciliu.

Stăpâneşti arta cosmeticii? Deschide un salon de înfrumuseţare chiar la domiciliul tău.

Croitoria, reparaţiile de electrocasnice (mai nou, de gadget-uri), confecţia de bijuterii, ceasornicăria – sunt tot atâtea afaceri bune la domiciliu.

Cele mai bune afaceri la domiciliu... La domiciliul clientului

În ultimii ani s-au dezvoltat şi afaceri care se desfăşoară tot la domiciliu, dar nu la prestator sau producător, ci chiar la client.

Pe lângă mai vechile meşteşuguri precum întreţinerea/repararea de instalaţii sanitare, zugrăvitul şi montarea de gresie-faianţă, mai nou au apărut şi serviciile de curăţenie, de coafură/frizerie/cosmetică, baby-sittingul, grădinăritul sau decoraţiunile interioare. În unele cazuri, acestea pot aduce venituri substanţiale pe lună, fiind considerate unele din cele mai bune afaceri la domiciliul.

Executate de multe ori chiar sub supravegherea beneficiarului, astfel de servicii presupun maximă acurateţe şi calitate din partea prestatorului, dar sunt şi mult mai bine plătite, calificându-se astfel în categoria celor bune afaceri la domiciliu.

Cele mai bune afaceri la domiciliu. Business online

În sfârşit, am ajuns şi cele mai noi tipuri de afaceri pe care le poţi face de acasă: business-ul online.

Şi aici depinzi de abilităţile proprii, însă acestea sunt mult mai uşor de dobândit, iar munca este mai relaxată (pentru mulţi, chiar pasionantă), banii se fac mai uşor şi mai repede, astfel că mediul online este perfect pentru cele mai bune afaceri la domiciliu.

Printre cele mai căutate (şi bine plătite) sevicii online care se pot presta la domiciliu sunt web-designul, administrarea de site(-uri), găzduirea în servere, programarea, service-ul pentru diversele device-uri (hardware), generarea de trafic pentru publicitate, transcrierea de proiecte, creaţia/editarea unor articole, creaţia de conţinut, contabilitatea, consultanţa (în tot mai multe domenii, de la juridic la medical sau psihologic), chiar producţia de fonograme etc.

Practic, oportunităţile pentru cele mai bune afaceri la domiciliu, făcute cu ajutorul internetului, sunt nelimitate - la fel ca însăşi reţeaua web.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: