De câteva săptămâni, SC VESTA INVESTMENT SRL se confruntă cu materiale defăimătoare de tip fake news specifice presei de şantaj, prin care se afirmă existenţa unor fapte incorecte care de fapt nu există în realitate.

Respectul faţă de legile în vigoare reprezintă o valoare confirmată de SC VESTA INVESTMENT SRL prin toată activitatea derulată în cei 27 de ani de la înfiinţare. 

Scopul acestor campanii denigratoare este acela de a afecta negativ imaginea publică ireproşabilă a companiei SC VESTA INVESTMENT SRL, câştigată în 27 de ani de muncă asiduă şi, totodată, de a timora autorităţile publice din România, în speranţa că acestea ar putea închide ochii la serviciile şi produsele neconforme livrate de companii concurente care îşi doresc obţinerea monopolului asupra pieţei de semnalizare rutieră.

Este evident că prin aceste atacuri de tip fake news se încearcă inducerea unei stări de tensiune la nivelul autorităţilor publice centrale şi locale precum şi la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru ca acestea să nu îşi mai exercite atribuţiile legale.

Suntem un producător 100% autohton, cu tradiţie în domeniul semnalizării rutiere şi ne-am remarcat prin produse la o calitate înaltă, realizate pentru clienţi din România şi din străinătate. Graţie celor mai înalte standarde calitative, ne-am menţinut constant în topul companiilor de specialitate, fiind liderul industriei de profil din România.

În opinia noastră, semnalizarea rutieră neconformă cu legislaţia naţională reprezintă nu doar o încălcare a prevederilor contractuale, ci şi un atentat grav la siguranţa rutieră şi viaţa oamenilor, iar companiile care produc şi instalează semnalizare rutieră neconformă cu standardele naţionale şi europene merită să suporte rigorile legale.  

Rămânem la fel de hotărâţi şi în ceea ce priveşte oferirea de informaţii în cadrul investigaţiilor demarate de Consiliul Concurenţei sau de alte instituţii competente.

Prin activitatea noastră am dovedit, de asemenea, că România poate produce, pe teritoriul naţional, semnalizare rutieră la cele mai înalte standarde europene de calitate. Considerăm cu tărie că orice indicator sau marcaj rutier neconform poate duce la pierderea de vieţi omeneşti.

Respingem cu fermitate această campanie de fake news promovată de firme concurente şi precizăm că vom urma toate căile legale pentru a proteja imaginea publică a companiei şi bună noastră reputaţie, câştigată în 27 de ani de muncă asiduă.

Faptul că o companie românească este liderul sectorului de semnalizare rutieră din România este, pentru noi, un motiv de mândrie care ne va da energia şi determinarea necesare pentru a apăra imaginea companiei şi cele 250 de locuri de muncă pe care am reuşit să le creăm în România.

Radu Spirea

Director general SC VESTA INVESTMENT SRL