Cea mai mare bancă germană, Deutsche Bank, vrea să angajeze 500 de oameni în România pentru a produce aplicaţii software

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deutsche Bank este cea mai mare bancă din Germania
Deutsche Bank este cea mai mare bancă din Germania

Deutsche Bank va inaugura în Bucureşti, până la finele lunii iunie, un centru global de tehnologie, unde va crea aplicaţii software pentru banca germană şi care va avea 100 de angajaţi până la jumătatea acestui an şi 500 până în 2016.

Denumit DB Global Technology, centrul va fi condus de Marian Popa (59 ani), potrivit unui comunicat al societăţii.

„Marian Popa va supraveghea organizarea şi dezvoltarea celui de-al patrulea centru global de tehnologie al DB, unde vor fi create până la 500 de locuri de muncă în domeniul IT&C până la finalul anului 2016. Procesul de recrutare a demarat la finele anului 2013, iar numărul angajaţilor este estimat să ajungă la 100 de specialişti până la jumătatea anului“, se arată în comunicat.

Anterior, în perioada 2004-2012, Popa a condus Endava CEE, un proiect greenfield în cadrul căruia numărul salariaţilor a crescut de la 40 la 800 de angajaţi, distribuiţi în patru sedii din Europa Centrală şi de Est.

Centrul de tehnologie va dezvolta software pentru Deutsche Bank şi va reprezenta, potrivit comunicatului, o platformă pentru specialişti software cu nivel înalt de pregătire.

Deutsche Bank a intermediat emisiunile de obligaţiuni ale României din septembrie şi octombrie 2013.

Mai puteţi citi:

Deutsche Bank: Criza euro se domoleşte

Potrivit analiştilor grupului bancar Deutsche Bank, moneda euro este pe punctul de a cunoaşte un nou declin. Aceştia susţin că evoluţia în descreştere a monedei euro este o consecinţă a crizei euro care s-ar afla la finalul perioadei sale.

Deutsche Bank, anchetată în SUA pentru suspiciuni de încălcare a sancţiunilor impuse Iranului

Justiţia din Statele Unite anchetează Deutsche Bank şi alte bănci de anvergură globală pentru suspiciuni că ar fi făcut afaceri de miliarde de dolari, prin subsidiarele americane, cu Iran, Sudan şi alte ţări supuse sancţiunilor economice internaţionale, potrivit „The New York Times”.

INFOGRAFIE Cum ţi-a fost afectat portofelul de scandalul Libor şi care sunt băncile implicate

Un trader de la Barclays este acuzat că a avut complici în cadrul băncii olandeze Rabobank şi, cu ajutorul acestora, a manipulat nivelul Libor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite