Ce trebuie să faci ca să ai o fermă bio şi în cât timp devine businessul profitabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Gorbanescu

Oana Gorbanescu, o tânără care se ocupă de marketing şi comunicare în una dintre cele mai mari companii de consultanţă şi audit de pe piaţă locală, se gândea în urmă cu un an la ideea de a lansă o afacere cu produse bio, dar care să aibă preţuri accesibile. Gândurile ei au prins contur, iar din iulie de când a început livrările Nutrivega a vândut legume de 10.000 de euro.

Ideea Oanei Gorbanescu de a începe o afacere bio a venit după ce fiul său, acum în vârstă de doi ani, a început diversificarea alimentaţiei, iar tânăra antreprenorare îşi dorea să îi ofere legume netratate chimic. Ofertă există, însă acum un an, la fel ca şi acum, majoritatea producătorilor bio aveau preţuri prohibitive, uneori chiar de 2-3 ori mai mari decât în cazul legumelor din piaţă sau de la supermarket. 

  

 Astfel, ea a pus bazele fermei cu legume bio Nutrivega în Avrămeşti, un sat din judeţul Vaslui, în care au trăit bunicii ei. Afacerea este una de familie în care sunt implicaţi soţul, fratele şi părinţii ei, dar şi o altă familie din sat. În total zece persoane. Oana Gorbanescu împreună cu soţul (George Gorbanescu) şi fratele ei (Tudor Cojocaru) se ocupă de promovare şi distribuţie, în timp ce părinţii se ocupă de întreţinerea legumelor, dar şi de obţinerea certificării ecologice. 

  

Citeşte continuarea pe wall-street.ro 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite