Ce spune Guvernul despre plecarea Telekom din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu a reacţionat la informaţiile cu privire la o posibilă plecare a companiei Telekom din România, precizând că Ordonanţa 114 nu este un element care să influenţeze vânzarea afacerii.

„Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitatea sa de instituţie publică responsabilă de administrarea drepturilor Statului Român - ca acţionar proprietar al 45,99% din acţiunile Telekom România Communications SA, acţionează cu maximă responsabilitate privind respectarea tuturor drepturilor Statului Român ce decurg din calitatea sa de acţionar minoritar semnificativ. Totodată, ministerul pe care îl coordonez urmăreşte prioritar protejarea interesului cetăţenilor români de a avea servicii cât mai bune la preţuri cât mai avantajoase dar şi asigurarea cadrului legislativ optim pentru continuarea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii digitale a României”, arată ministrul Alexandru Petrescu, într-o postare pe Facebook.

El mai susţine că, la rândul sau, acţionarul majoritar OTE SA (controlat de grupul german Deutsche Telekom) îşi analizează eficienţa investiţiilor sale în diversele pieţe pe care operează în Europa, proces început şi în România (şi cunoscut în spaţiul public) încă din 2016.

„Acest proces ţine de multiple criterii de oportunitate economică şi nu are legătură cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 (prevederi care nu produc astăzi efecte în piaţa telecom din România)”, precizează ministrul Comunicaţiilor.

În concluzie, spune Alexandru Petrescu, în orice circumstanţe decizionale ale acţionarului majoritar, politica statului român, prin MCSI, este de a-şi consolida şi maximiza beneficiile, existând o coordonare continuă cu acţionarul majoritar.

Grupul Telekom ia în considerare vânzarea operaţiunilor din România, unul din motive fiind Ordonanţa lăcomiei, scrie G4Media. Contactat de „Adevărul”, acţionarul elen OTE Group, deţinut de grupul german Deutsche Telekom, a transmis: „În conformitate cu practica companiei noastre, nu comentăm pe seama speculaţiilor”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite