Căsuţe vechi de 150 de ani, transformate într-un sat de vacanţă

Căsuţe vechi de 150 de ani, transformate într-un sat de vacanţă

Cu un strop de imaginaţie, know how şi dragoste faţă de moştenirea culturală a României, doi investitori români au realizat un proiect uimitor la 73 de kilometri de Cluj, în satul Sub Piatră, judeţul Albă. wall-street.ro prezintă cum arată un sat de vacanţă modern realizat din căsuţe româneşti vechi de 100-150 de ani. Investiţia în proiect s-a ridicat la 900.000 euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ideea de la care s-a plecat pentru a realiza acest concept a fost una simplă: doi investitori, oameni de afaceri locali, cu business-uri în HoReCa, pasionaţi de viaţa la sat din Transilvania, au vrut să aducă în România un concept de agroturism care să includă atât tradiţiile locale (activităţi, istoric, mâncare), cât şi partea de cazare- clădiri autentice, specifice zonei/culturii locale. O sursă de inspiraţie pentru cei doi investitori au fost spre exemplu bungalourile din Asia de S/E. Aşa a luat naştere proiectul Cuibul Corbului, care include căsuţe strămutate şi restaurate din sate din mai multe zone ale ţării. 
  
 Proiectul uluitor, care a fost finalizat integral luna trecută, nu este deschis publicului, proiectul fiind în prezent scos la vânzare pentru 1,3 mil. euro plus TVA, potrivit datelor Coldwell Banker Transilvania, biroul local al Coldwell Banker Affiliates of România, agentul exclusiv al proprietăţii, la care s-a lucrat timp de 4 ani. 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: