Carrefour a cumpărat Billa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retailerul Carrefor, al doilea jucător din piaţa românească, a cumpărat lanţul de supermerketuri deţinut de germanii de la Billa în România.

Retailerul francez Carrefour a semnat un acord cu grupul Rewe pentru achiziţia Billa România, cu o reţea de 86 de supermarketuri la nivel naţional. Şi asta după ce pe parcursul acestui an au avut loc mai multe negocieri între cele două entităţi.

Carrefour a cumpărat Billa cu aproape 100 de milioane de euro

În acest moment, pentru ca tranzacţia prin care Carreforur a cumpărat Billa să fie parafată este nevoie de acordul Consiliului Concurenţei. Tranzacţia a fost estimată la aproximativ 96-97 de milioane de euro.

Dacă tranzacţia va trece şi de Consiliul Concurenţei, Carrefour va prelua 100% din acţiunile Billa România, compania care gestionează afacerea de retail, respectiv 100% din acţiunile Billa Invest Construct, firma prin care sunt deţinute active imobiliare, terenuri pe care au fost ridicate magazinele din reţea.

„Datorită acestei achiziţii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România, întărindu-şi astfel oferta multiformat şi mergând totodată mai aproape de clienţii săi”, se arată într-un comunicat al retailerului francez.

Carrefour esate al doilea grup de distribuţie la nivel global şi primul din Europa, cu peste 380.000 de angajaţi. Grupul esate prezent în 35 de ţări cu peste 12.000 de magazine, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 100,5 miliarde de euro.

În România, grupul Carrefour are 142 magazine dintre care 24 hipermarket-uri Carrefour, 73 supermarket-uri Market, 44 magazine de proximitate Express şi un website de comerţ online.

Despre această preluare se vorbeşte încă de la începutul anului, când s-au făcut speculaţii în ceea ce priveşte cumpărătorul Billa. Iniţial se vorbea de Carrefour şi de Mega Image. Belgienii s-au retras însă din cursă şi au rămas francezii.

Citeşte mai multe amănunte despre modul în care au decurs negocierile prin care Carrefour a cumpărat Billa în Adevărul Financiar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite