Borza, Euro Insol: 2013 va fi anul marilor insolvenţe, mai ales în industrie

Borza, Euro Insol: 2013 va fi anul marilor insolvenţe, mai ales în industrie

Remus Borza susţine că tot mai multe firme din industrie au probleme de finanţare, iar băncile nu mai sunt dispuse să rostogolească creditele FOTO Adevărul

Anul 2013 va fi unul al marilor insolvenţe, mai ales în domeniul industriei, pentru că băncile nu vor mai putea să "rostogolească" creditele cu probleme din cauza performanţelor slabe ale economiei, potrivit lui Remus Borza, proprietarul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

"Nu se întrevede niciun semn de creştere economică semnificativă şi de aceea nimeni nu-şi mai permite să rostogolească credite şi să provizioneze. Băncile au tot rostoglit creditele, s-au tot ascuns arierate. Din acest motiv, anul 2013 va fi un an al marilor insolvenţe, mai ales în domeniul industriei. În plus, insolvenţa a câştigat încredere, iar mulţi au început să vadă beneficiile acestei operaţiuni", a spus Borza, potrivit Mediafax.
 
El spune că insolvenţa este o soluţie viabilă pentru depăşirea dificultăţilor financiare şi a menţionat că toate companiile pe care le administrează sunt pe profit.
 
Pe lângă compania Hidroelectrica, din portofoliul Euro Insol mai fac parte World Trade Center Bucureşti, Uztel, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella, UCM Reşiţa şi Plafar.
 
În primele 11 luni ale anului trecut numărul firmelor care au intrat în insolvenţă a scăzut cu 1,7% faţă de perioada similară a anului 2011, când 15.410 de societăţi au ajuns în incapacitate de plată, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. 
 
Firmele cu activităţi în comerţul cu amănuntul sunt cele mai afectate de lipsa lichidităţilor, domeniu urmat de sectorul transporturilor şi depozitării şi de industria prelucrătoare. La finele lunii noiembrie erau active în România peste un milion de firme.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările