Bogdan Oşlobeanu, director general Impact: Forţa de muncă nu este atât de elastică, nu poate creşte în ritmul în care creşte numărul proiectelor din piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Este o realitate deja că forţa de muncă în România este din ce în ce mai greu de găsit şi păstrat. Şi acest lurcu pare a fi cauzat de numărul şi anvergura proiectelor începute. Forţa de muncă nu este atât de elastică, nu poate creşte în ritmul în care creşte numărul proiectelor din piaţă”, spune Bogdan Oşlobeanu, CEO Impact Developer & Contractor SA

În ceea ce priveşte costurile apartamentelor, cercetările de piaţă realizate de firme specializate în zona de rezidenţial au arătat de la sfârşitul anului 2016 până în prezent creşteri ale preţurilor apartamentelor, în special în oraşele mari ale ţării: Bucureşti, Cluj, Timişoara sau Braşov. „Acestea fiind cauzate, pe de o parte, de creşterea generalizată a preţurilor cu forţa de muncă, materiale şi conbustibili, asta dacă ne referim doar la cheltuielie directe, investiţii în materiale noi, în tehnologii noi”, explică Bogdan Oşlobeanu.

Pe de altă parte, continuă CEO-ul Impact SA, creşterea nivelului de trai a adus o schimbare în ceea ce priveşte aşteptările cumpărătorilor, determinând implicit creşterea calităţii produselor. „Deci, costuri suplimentare”. 

„Exista un trend de apreciere naturală a preţului locuinţelor, pe fondul echilibrării preţului materialelor şi ofertei de munca, prin integrarea în Uniunea Europeană”, adaugă el.

În opinia sa, în ultimii ani asistăm la o creştere susţinută a cererii de locuinţe noi în marile oraşe ale ţării, datorată demografiei, creşterii salariilor sau accesului facil la mijloacele de creditare. „A creşterii calităţii vieţii, în general”.

  „Acest trend se va menţine şi în anii următori, fiind unul dintre efectele integrării în Uniunea Europeană. Iar dacă ne referim la capitalul investit, acesta va avea parte în viitorul apropiat de o continua apreciere. Acest curs pozitiv ne motivează să investim în continuare în această piaţă, să ne extindem portofoliul şi să livrăm produse la cele mai înalte standarde de calitate. De asemenea, menţionăm că preţurile din Greenfield s-au menţinut la fel de 18 luni”, mai spune Bogdan Oşlobeanu.

În luna septembrie a anului în curs, compania pe care o conduce Bogdan Oslobeanu, Impact SA,  

a finalizat lucrările de construcţie pentru 276 de apartamente noi cu 2, 3 şi 4 camere în cartierul rezidenţial Greenfield Băneasa. Cu o valoare estimată la 23,6 milioane euro (plus TVA), apartamentele sunt dispuse în 12 blocuri cu regim redus de înălţime (4 şi 5 etaje) şi fac parte din cea de-a treia fază de dezvoltare a proiectului – Ansamblul Platanilor. Aproximativ 20% din totalul noilor apartamente au fost deja rezervate, Greenfield Băneasa ajungând astfel la un total de peste 2.300 de locuinţe livrate şi o comunitate cu peste 4.500 de locuitori.  

“Cartierul Greenfield Băneasa îşi menţine poziţionarea de cel mai mare proiect rezidenţial din sectorul 1 al Bucureştiului, stocul de apartamente livrate luna această reprezentând circa 30% din totalul locuinţelor finalizate în zonă de Nord a capitalei în 2018. În acelaşi timp, pe o piaţă imobiliară activă, Greenfield îşi confirmă atractivitatea prin poziţionarea unică, în sectorul 1, la liziera pădurilor Băneasa şi Tunari, un element extrem de important pentru familiile tinere, cu sau fără copii, care beneficiază de cadrul natural oferit de pădure în imediata vecinătate a locuinţei”, declară Bogdan Oşlobeanu.

Cea de-a treia fază de dezvoltare din cadrul Greenfield Băneasa, începută în anul 2016 şi având ca termen de finalizare anul 2019, include Parcul Platanilor pe o suprafaţa de 6.000 mp împărţită în zone verzi, locuri de joacă, teren de sport multifuncţional, zonă de fitness şi zonă de recreere. Acesta se alătură vecinătăţii împădurite pentru a oferi rezidenţilor un cadru natural unic în care aceştia se pot relaxa şi petrece timpul liber.  

Noile locuinţe beneficiază de proximitatea celor peste 900 ha de pădure care înconjoară ansamblul şi care acţionează ca un filtru natural, astfel încât aici se întâlnesc valori scăzute de emisii poluante. Proximitatea pădurii şi aerul curat fac din această zonă unul dintre locurile preferate pentru amatorii de alergare, jogging sau mersul cu bicicleta, atât în cadru organizat cât şi individual, pe cont propriu. 

Toate apartamentele livrate în această fază beneficiază de centrală termică modernă, de încălzire prin pardoseală, finisaje şi execuţie de înaltă calitate. Preţurile pornesc de la 65.000 euro + TVA pentru un apartament cu 2 camere (64 mp), 77.900 euro + TVA pentru un apartament cu 3 camere (94 mp) şi de la 105.000 euro + TVA pentru apartamentele cu 4 camere (124 mp).  

  

Greenfield Baneasa este cel mai mare proiect rezidenţial dezvoltat în Sectorul 1, încadrat pe două laturi de pădurile Băneasa şi Tunări. Cartierul este situat în apropierea centrelor comerciale, a hub-ului de birouri Pipera-Aviaţiei, la câteva minute de DN1, autostradă A3 şi aeroportul internaţional Henri Coandă. Conceptul acestui proiect face trecerea de la ansamblul rezidenţial de sine stătător la dezvoltarea unei comunităţi urbane integrate. Început în 2007, Greenfield Băneasa a fost planificat a se dezvolta în mai multe faze. Complexul are o suprafaţă totală de 60 ha şi va totaliza la final peste 6.000 de locuinţe.  

  

Înfiinţată în 1991, Impact Developer & Contractor SA este prima companie de real-estate 100% privată din perioada post-comunistă. Societatea a dezvoltat în cei 27 de ani de activitate 17 ansambluri rezidenţiale în Bucureşti şi în ţară, însumând peste 450.000 de metri pătraţi construiţi şi 4.000 de unităţi livrate. Cel mai mare proiect este Greenfield Băneasa, demarat în 2007, unde până în prezent au fost construite peste 2.300 de locuinţe. În acest an Impact a început lucrările la Luxuria Domenii Residence, situat în zona de nord a capitalei, între Bulevardul Expoziţiei şi strada Aviator Popişteanu. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 22.500 mp şi va include 630 de apartamente până la finalul anului 2020. 

  

Compania este certificată ISO 9001 (demonstrează capabilitatea organizaţiei de a furniza produse care îndeplinesc cerinţele clienţilor în scopul creşterii satisfacţiei acestora), ISO 14001 (demonstrează angajamentul organizaţiei pentru controlul activităţilor cu impact benefic sau nociv asupra mediului şi receptivitatea companiei la situaţia critică a ecosistemului planetei) şi OHSAS 18001 (demonstrează angajamentul şi capacitatea organizaţiei în controlul pericolelor, pentru asigurarea sănătăţii şi securităţii angajaţilor şi a vizitatorilor la punctele de lucru). 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite