Biletele de avion se vor scumpi în vară. Şeful Ryanair: Este clar că va veni o recesiune

Biletele de avion se vor scumpi în vară. Şeful Ryanair: Este clar că va veni o recesiune

Foto Shutterstock

Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii foarte mari pentru destinaţii de vacanţă pe plajă din Europa, a declarat Michael O'Leary, şeful Ryanair, pentru BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful companiei aeriene Michael O'Leary a spus că se aşteaptă ca preţurile zborurilor să crească cu „un procent ridicat” şi că tarifele mai mici ale companiei aeriene determină în prezent o creştere a numărului de pasageri, ajutând la redresarea companiei după pandemie.
 
El a spus că speră ca linia aeriană să revină la o "profitabilitate rezonabilă" în actualul său an financiar.
 
Compania a raportat luni pierderi anuale de 355 de milioane de euro, spunând că redresarea sa după ridicarea restricţiilor Covid a fost afectată de varianta Omicron şi de războiul din Ucraina.
 
Conflictul din Ucraina a dus la creşterea preţurilor petrolului la nivel mondial, existând temeri că aprovizionarea din Rusia, un exportator major de combustibili fosili şi combustibil pentru avioane, ar putea fi întreruptă.
 
Pierderea grupului pentru anul încheiat la 31 martie a fost mai mică decât se aştepta şi s-a redus de la pierderile de 1,02 miliarde de euro înregistrate în anul precedent.
 
O'Leary a declarat că se aşteaptă ca preţurile să fie mai mici până în iunie, comparativ cu nivelurile de dinaintea pandemiei, dar a adăugat că "pe baza a aproximativ 50% din toate rezervările, ne aşteptăm ca preţurile să fie în creştere" în timpul verii.
 
„Ni se pare că vor fi preţuri mai mari în acea perioadă de vârf a verii, deoarece există o cerere atât de mare pentru plajele din Europa, iar aceste creşteri de preţuri vor continua", a declarat pentru emisiunea Today de la BBC.
„Cred că preţurile vor fi scăzute iarna viitoare. Dar este prea devreme să ne pronunţăm, este clar că va fi o recesiune economică, există o oarecare teamă de recesiune, iar într-o recesiune furnizorul cu cele mai mici costuri, care în Marea Britanie şi în Europa este Ryanair, se va descurca mai bine, dar se va descurca mai bine pentru că putem susţine preţuri mai mici”.
Ryanair a declarat că traficul şi-a revenit puternic, deoarece a transportat 97,1 milioane de clienţi, faţă de doar 27,5 milioane în anul precedent, datorită ridicării restricţiilor legate de pandemie.
 
Compania a precizat că speră să crească şi mai mult acest număr până la 165 de milioane de pasageri în acest an, peste nivelul record de 149 de milioane înregistrat înainte de Covid.
„Practic, nu vor exista oferte last minute la preţuri mici în această vară", a declarat Fritz Joussen, directorul executiv al Tui.
O'Leary a declarat că speră să vadă eliminate "punctele nevralgice" de pe aeroporturile britanice, precum Manchester sau Heathrow, până la sfârşitul lunii iunie, la timp pentru perioada de vârf a verii.
 
„Fără îndoială, cred că va fi dificil să treci prin aeroporturi în această vară şi îi încurajăm pe toţi clienţii noştri să se prezinte mai devreme şi să acorde mai mult timp pentru a trece de securitatea aeroportului".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările