Barurile din Capitală şi marile oraşe vor plăti impozit forfetar între 1.500 şi 3.400 de euro pe an

Barurile din Capitală şi marile oraşe vor plăti impozit forfetar între 1.500 şi 3.400 de euro pe an

Impozitul forfetar este un proiect iniţiat de Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism

Barurile şi cafenelele amplasate central în Bucureşti sau în primele şapte mari oraşe vor plăti anual, în funcţie de suprafaţă, între 1.500 şi 3.400 euro, în timp ce în localurile din oraşe care nu sunt municipii vor achita între 310 euro şi 2000 euro, potrivit proiectului de lege avizat de Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comparativ cu taxele plătite de restaurante după aceleaşi criterii de suprafaţă, rang al localităţii şi amplasament, impozitele forfetare din cazul barurilor sunt sensibil mai mici, în medie cu o treime.
 
Cel mai mare impozit forfetar va fi achitat de restaurantele de peste 300 de metri pătraţi din Zona A a Bucureştiului, care vor plăti 22.680 de lei/an (echivalentul a circa 5.200 de euro), în timp ce la baruri impozitul maxim este de 3.400 de euro, tot în centrul capitalei şi la aceeaşi suprafaţă.
 
Impozitul forfetar va fi introdus din 2014. Iniţiator este Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările