Banca Transilvania a avut un profit de 942,36 milioane lei, în primul semestru. Taxa bancară se ridică la 90 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul financiar românesc Banca Transilvania (BT), care cuprinde cea mai mare bancă din România din punct de vedere al valorii activelor, a anunţat miercuri că a înregistrat un avans de 9% al profitului net în primul semestru, faţă de perioada similară a anului trecut, până la 942,36 milioane lei.

Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania, a declarat: „Ritmul creşterii depozitelor, creditelor şi operaţiunilor arată încrederea clienţilor persoane fizice şi IMM în Banca Transilvania”.

În perioada ianuarie – iunie 2019, Banca Transilvania a raportat o creştere solidă a creditării, fiind acordate peste 100.000 de împrumuturi companiilor şi persoanelor fizice. Creditele acordate companiilor în perioada menţionată sunt de peste 4,7 miliarde lei. Activele Grupului BT au ajuns la 81,6 miliarde lei la finalul semestrului, creditele au crescut până la 39,3 miliarde lei, iar depozitele clienţilor au ajuns la 67,4 miliarde lei, din care 47,2 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 20,2 miliarde lei, ale persoanelor juridice.

Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania este de 942,36 milioane lei, din care cel al băncii este de 848,00 milioane lei, ca rezultat al eficientizării şi consolidării businessului. Subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu peste 94 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT. Eficienţa operaţională se păstrează la nivel confortabil şi este de 45,87%.

„A fost o perioadă dinamică, cu volume în creştere, ceea ce ne-a permis să obţinem venituri bune în condiţiile unor comisioane reduse. Ritmul creşterii depozitelor, creditelor şi operaţiunilor arată încrederea clienţilor persoane fizice şi IMM în BT. Rezultatele primului semestru pregătesc terenul pentru planurile mari pe care le avem în perioada următoare.”  -  declară Ömer Tetik.

Taxa pe activele BT, aferentă primului semestru din acest an, este de 90,502 milioane lei, iar banca o va plăti până în 25 august a.c., urmând ca, până la data de 25 august 2020 să fie regularizată în funcţie de suma rezultată în urma calculării taxei la nivelul întregului an. Potrivit nivelului taxei preliminare pe active, calculată la data de referinţă 30 iunie 2019 şi luând în considerare un calcul proporţional, dacă BT ar înregistra efectul acestei taxe pentru perioada de 6 luni încheiată la 30 iunie 2019, profitul net la această dată ar ajunge la 809,98 milioane lei de la 848 milioane lei.

BT are 64,07% capital românesc, peste 30.000 de acţionari direcţi persoane fizice şi peste 7 milioane de acţionari indirecţi prin intermediul fondurilor de pensii. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite