Banca Mondială şi-a dublat deţinerea la Teamnet Internaţional, firmă controlată până în 2012 de către Sebastian Ghiţă

Banca Mondială şi-a dublat deţinerea la Teamnet Internaţional, firmă controlată până în 2012 de către Sebastian Ghiţă

Teamnet a câştigat de-a lungul timpului mai multe contracte cu statul, care au ajuns în mijlocul unor scandaluri, precum softul de localizare de la 112 sau programul APIA, care a blocat subvenţiile fermierilor

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, şi-a dublat deţinerile la compania Teamnet Internaţional, cota sa crescând de la 8,3% la 16%, după o investiţie de cinci milioane de euro, potrivit unor surse din sectorul IT, citate de către Ziarul Financiar.

Astfel, compania a emis 10.581 de acţiuni noi, care au fost subscrise de toţi acţionarii, cea mai mare sumă - de 5 milioane de euro - fiind alocată de divizia de investiţii a Băncii Mondiale, conform sursei citate.
 
Grupul Teamnet este format din patru companii specializate în integrarea de soluţii IT&C, tehnologie medicală, automatizare de sisteme şi cloud computing. 
 
Teamnet a furnizat Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) - operatorul serviciului 112 - soluţia software care permite localizarea pe hartă a apelurilor de urgenţă.
 
Localizarea apelurilor de urgenţă este în centrul scandalului privind accidentul din Munţii Apuseni, după ce pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Medicină Militară, au murit, iar alte cinci persoane au fost rănite în anul 2014. Autorităţile nu au reuşit localizarea acestora decât după mai multe ore, deşi aceştia au sunat de mai multe ori la numerul unic de urgenţă.
 
Teamnet a fost controlată până în anul 2012 de către deputatul PSD Sebastian Ghiţă, membru în Comisia de control a SRI. Acesta a anunţat în luna august a anului 2012 că şi-a vândut acţiunile la Teamnet. În prezent, aceasta este controlată de către Bogdan Padiu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: