Ban la ban trage: Top 10 cele mai mari afaceri de familie din România

Ban la ban trage: Top 10 cele mai mari afaceri de familie din România

Fraţii Pavăl au bazele reţelei de bricolaj Dedeman în urmă cu peste două decenii FOTO: Mediafax

Se spune că, în vremuri de criză, bogaţii devin mai bogaţi, iar săracii mai săraci. Cum s-au descurcat în anii din urmă milionarii de familie ai României? Plecând de la estimările din Top 500 Forbes, Adevărul Financiar propune o trecere în revistă a primelor 10 afaceri de familie din România – cine le-a fondat, de unde vin banii şi cum au evoluat/involuat în ultimii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Afacerile de familie deţin o pondere de 15% din cei 500 de bogaţi ai Topului Forbes. Un calcul simplu arată că, la nivel de vârf, în România există 425 de businessuri conduse de un singur om, iar restul de 75 sunt afaceri de familie, potrivit sursei citate.
 
La fel ca şi în Statele Unite – unde fraţii James “Bud” şi Sam Walton, cei care controlează reţeaua de magazine Walmart, apar în fruntea Topului Forbes al celor mai înstărite familii ale Americii -, retailul dă şi în România cei mai bogaţi fraţi – Dragoş şi Adrian Pavăl, fondatorii reţelei Dedeman. O reţea care s-a impus pe segmentul de bricolaj exact pe reţeta pe care s-a dezvoltat grupul Walmart din Statele Unite: preţuri mici, profit scăzut şi volum mare de vânzări.
 
Dar nu numai retailul face bani în România. Industria e un alt domeniu în care s-au făcut averi, şi o demonstrează fraţii Marius şi Emil Cristecu, din Timişoara, care au preluat platforma Faur şi au dezvoltat şi alte afaceri colaterale în imobiliare şi turism.
 
Citiţi mai mult pe www.adevarulfinanciar.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările