Aversa a câştigat definitiv procesul cu statul român

Aversa a câştigat definitiv procesul cu statul român

Aversa produce pompe industriale pentru irigaţii şi sistemul energetic, compania având o tradiţie de 132 de ani

Producătorul de pompe industriale Aversa Manufacturing a câştigat definitiv, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul pe care Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) l-a intentat după câştigarea licitaţiei pentru activele fabricii.

Aversa câştigase deja un prim proces la Tribunalul Bucureşti, iar, ulterior, statul a făcut recurs. „Astăzi, Aversa Manufacturing a câştigat procesul final la Curtea de Apel, iar verdictul final susţine că fabrica a îndeplinit toate condiţiile licitaţiei menţionate în caietul de sarcini din septembrie 2013“, se arată într-un comunicat al companiei.
 
„Angajaţii şi clienţii Aversa Manufacturing sunt încântaţi de a doua confirmare a instanţei de judecată cu privire la îndeplinirea tuturor cerinţelor şi obligaţiilor din caietul de sarcini al licitaţiei. Aceasta este decizia finală şi irevocabilă care atestă Aversa Manufacturing ca fiind cumpărătorul de succes al afacerii cu pompe Aversa, precum şi al unui teren de 10ha. Un sistem juridic funcţional conduce cu siguranţă la dezvoltarea economiei unei ţări“, a declarat Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing, în comunicat.
 
Curtea de Apel a stabilit că prima contestaţie a AAAS este tardivă, a declarat, pentru „Adevărul“, Arin Stănescu, avocat al administratorului judiciar, RVA Insolvency.
 
Aversa Manufacturing a devenit profitabilă şi şi-a mărit forţa de muncă cu 25% în primele 12 luni, arată compania. Aceasta intenţionează să investească până la 65 de milioane de lei într-o fabrică nouă, în Bucureşti. Noua investiţie va mări forţa de muncă cu aproximativ 1350 de posturi vacante până în 2018, iar societatea va decide în curând locaţia noii fabrici.
 

Scandal privind imobiliarele

 
Aversa produce pompe de mare capacitate, furnizând instalaţii atât pentru irigaţii cât şi în industriile petrolieră şi energetică. Aversa SA a fost în insolvenţă timp de 7 ani după care a fost privatizată în septembrie 2013, în mandatului lui Varujan Vosganian ca ministru al Economiei. Aversa are o tradiţie de peste 132 de ani. Scandalul a pornit după ce au apărut suspiciuni că investitorii doresc, de fapt, realizarea unui centru comercial pe terenurile Aversa, compania având o zestre imobiliară bogată, cu terenuri în zona Obor, din Bucureşti.
 
Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor, Aversa Manufacturing a înregistrat în anul 2013 o pierdere de 2,2 milioane de lei. Vânzările s-au ridicat la 1,5 milioane de lei. Veniturile totale au fost de 4,04 milioane de lei, iar cheltuielile s-au ridicat la 6,34 milioane.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările