Autoritatea de Supraveghere Financiară propune ca falimentul Astra Asigurări să fie administrat de KPMG şi Dascăl Insolvency

Autoritatea de Supraveghere Financiară propune ca falimentul Astra Asigurări să fie administrat de KPMG şi Dascăl Insolvency

La momentul anunţului ASF că va cere falimentul Astra Asigurări, compania avea 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune Tribunalului Bucureşti ca falimentul Astra Asigurări să fie administrat de KPMG Restructuring SPRL şi Dascăl Insolvency SPRL, urmând ca instanţa să desemneze luni, 12 octombrie, dintre acestea lichidatorul companiei de asigurări.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, prin derogare de la procedura privind agrearea şi selecţia practicienilor în insolvenţă de către ASF, transmiterea către Tribunalul Bucureşti a listei cuprinzând cele două societăţi de practicieni în insolvenţă, KPMG Restructuring SPRL şi Dascăl Insolvency SPRL, selectate de către Comisia de avizare constituită la nivelul Autorităţii, în vederea numirii ca lichidator judiciar provizoriu în dosarul de faliment al Societăţii de Asigurare-Reasigurare ASTRA“, se arată într-un comunicat transmis vineri de ASF.
 
Procedura prevede ca ASF să transmită instanţei o singură propunere în astfel de cazuri.
 
ASF a aprobat miercuri lista practicienilor în insolvenţă care se califică pentru selecţia finală în cazul falimentului societăţii Astra, printre cele şase firme avizate fiind prezentă şi KPMG Restructuring, administratorul special al Astra în perioada insolvenţei.
 
Ca urmare a anunţului de participare, publicat pe site-ul Autorităţii în data de 21 septembrie, au fost depuse 13 candidaturi, însă conform procedurii de selecţie nu s-au calificat companiile care nu au întrunit punctajul minim necesar, precum şi cele care au avut fapte înscrise în cazierul fiscal.
 
Cele şase companii sunt KPMG Restructuring, Cabinet Individual de Insolvenţă Niţu Marius Ionuţ, Cabinet Individual de Insolvenţă Săvoiu Iulian, CITR Filiala Cluj SPRL, Dascăl Insolvency SPRL şi Five SPRL, potrivit ASF.
 
Astfel, firmele agreate de ASF au putut depune cel târziu până joi, 8 octombrie, la ora 17:00, oferta în vederea desemnării unui practician în insolvenţă în dosarul de faliment privind societatea Astra.
 
Consiliul ASF a decis la finele lunii august să ceară instanţei intrarea în faliment a Astra Asigurări, după ce compania, aflată în administrare specială, nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital.
 
Compania de asigurări s-a aflat în proces de redresare financiară din februarie 2014, având că administrator special KPMG Advisory. La momentul anunţului ASF că va cere falimentul Astra, compania avea 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.
 
Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a declarat atunci că există bani pentru plata despăgubirilor la Astra şi că situaţia companiei nu este mai rea în prezent din acest punct de vedere, existând reclamaţii şi înainte pentru plata despăgubirilor.
 
ASF a depus pe 8 septembrie, la Tribunalul Bucureşti, cererea pentru deschiderea procedurii de faliment a Astra Asigurări, căreia ASF i-a retras autorizaţia de funcţionare la finele lunii august, după ce planul de redresare financiară a eşuat.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările