Au vândut un apartament şi au transformat o magazie într-o microcarmangerie. Vând acum de milioane de euro

Au vândut un apartament şi au transformat o magazie într-o microcarmangerie. Vând acum de milioane de euro

Într-o zi de sâmbătă, în timp ce tăia lemne alături de tatăl sau, Cosmin Moldovan s-a gândit să transforme magazia casei din Sannicoara într-o microcarmangerie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu 1.300 de lei, bani obţinuţi din vânzarea unui apartament, proprietarul carmangeriei Moldovan punea bazele, în 1994, unei afaceri de familie care vinde acum produse tradiţionale din carne de peste 15 milioane de euro. 
 
 Tatăl lui Cosmin Moldovan a fost, începând cu 1970, şef de popotă la o unitate militară din Someşeni (n.red. – cartier al Clujului), care avea o microcarmangerie unde se făceau mezeluri pentru cadrele militare, aşa că a cunoscut acest domeniu de când era copil. A urmat apoi şcoala profesională, Liceul de Industrie Alimentară, şi, după ce a terminat, a lucrat în Industria Cărnii Cluj vreo 5-6 ani. 
  
 „În 1994, Industria Cărnii a dat faliment, iar gospodăria agro-zootehnică a unităţii militare, unde lucra tata, nu mai era rentabilă. Aşa că, într-o sâmbătă, în timp ce tăiam împreună lemne, ne-am gândit să transformăm magazia casei din Sannicoara într-o microcarmangerie, aşa cum era în armată. Tata a vândut un apartament pe care îl primise de la armată, iar cu banii respectivi, 1.300 lei, am cumpărat utilaje româneşti pentru micul atelier. După ce le-am cumpărat, ştiu că am rămas fără bani de materie primă. Ne-am împrumutat de la un privat ce lucra în domeniu, care ne-a dat banii cu condiţia ca toată marfă să i-o dăm lui. Un an jumate am muncit amândoi, eu cu tata, de dimineaţă până în următoarea dimineaţă. Unul mergea la culcare pe la 4.00-5.00 şi la 7.00 se trezea să livreze, iar celălalt lucra până la 7.00 şi se trezea la 10.00 şi iar începea activitatea. Aşa era pe atunci”, povesteşte Cosmin Moldovan. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările