Au început concedierile la Telekom România. Câţi oameni vor fi daţi afară UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telekom România a început deja procedurile de concediere în masă a celor aproximativ 700 de angajaţi, aceştia primind, în funcţie de vechime, un anumit număr de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.

UPDATE „Procesul de reorganizare demarat de Telekom, astfel cum a fost anunţat în 18 iulie 2019, se desfăşoară potrivit cerinţelor prevăzute de legislaţia aplicabilă şi de dialog social şi cu respectarea prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă”, au transmis ulterior reprezentanţii Telekom, pentru „Adevărul”.


„Compania a derulat toate procedurile legale premergătoare acestor concedieri”, au declarat pentru „Adevărul” surse avizate. Acestea au explicat că, după ce s-a decis numărul persoanelor care vor fi concediate şi a posturilor pe care acestea le ocupă, s-a trecut la evaluarea şi apoi la notificarea lor.

„În funcţie de vechime, persoanele care vor fi concediate vor beneficia de un anumit număr de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă încheiat cu societatea”, au completat sursele citate.

În urmă cu aproape două luni, Telekom România a anunţat că va restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi existenţi în prezent la nivelul grupului de companii. Un total de 438 de poziţii vor fi restructurate la Telekom Romania Communications, iar 254 de poziţii, la Telekom Romania Mobile Communications.

„Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare. În cadrul procesului de restructurare, Telekom România va aplica măsurile de protecţie socială. Evaluarea performanţei va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaţilor care ocupă poziţii similare”, se arăta într-o scrisoare internă trimisă angajaţilor în luna iulie.

Acţiunea este declanşată într-un context în care grupul elen OTE şi principalul său acţionar, gigantul german Deutsche Telekom, sunt pe cale să vândă pachetul majoritar de acţiuni deţinut la Telekom România, informaţiile actuale indicând patru competitori care discută în prezent o eventuală preluare a operatorului român de telecomunicaţii sau a unei părţi din afacere: RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Tseszari, grupul francez Orange, compania rusă ER-Telecom, printre cei mai mari 10 jucători din industria de telecomunicaţii din Rusia, şi Spas Rusev, unul dintre cei mai bogaţi, dar şi controversaţi afacerişti bulgari, având strânse legături cu finanţatori ruşi.

Telekom România şi grupul elen OTE nu au confirmat aceste negocieri, evitând, în răspunsurile trimise redacţiei, să aibă o poziţie clară în această privinţă.

Citeşte şi:

Telekom scumpeşte abonamentele din octombrie. Unele se dublează. Ce spune operatorul

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite