Compania de asigurări Euroins, care nu are voie în prezent să emită poliţe RCA, îşi va majora capitalul pentru reluarea activităţii

Compania de asigurări Euroins, care nu are voie în prezent să emită poliţe RCA, îşi va majora capitalul pentru reluarea activităţii

La finele lunii august, ASF a anunţat că a interzis Euroins România să mai emită poliţe RCA FOTO Adevărul

Acţionarii Euroins România vor discuta, la 21 octombrie, majorarea capitalului social cu 20 de milioane de lei, la 123,5 milioane de lei, prin aport în numerar, infuzie care va „întări activitatea pe segmentul RCA“, după ce asigurătorului i-a fost interzisă, la 29 august, emiterea acestor poliţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anterior acestei măsuri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat cu 50.000 lei pe şeful departamentului de daune al Euroins, Stamov Bozhidar Stoyanov, şi i-a retras avizul pentru funcţia respectivă.
 
De asemenea, în urma unui control, autoritatea de supraveghere a stabilit în sarcina societăţii mai multe obligaţii, printre care revizuirea tuturor dosarelor de daună respinse în 2012, respectiv 12.626 de dosare, pentru care perioada de prescripţie nu a expirat, şi gestionarea acestora în conformitate cu prevederile în vigoare.
 
„Decizia de a majora capitalul Euroins România reflectă strategia pe termen lung a acţionarilor companiei. În condiţiile creşterii volumului de vânzări, trebuie respectate şi cerinţele referitoare la capitalul societăţii. Compania este hotărâtă să îşi întărească activitatea pe segmentul RCA, să îşi dezvolte în continuare portofoliul non-auto şi să îşi consolideze poziţia între liderii pieţei de asigurări din România“, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Euroins Insurance Group (Bulgaria), Kiril Boshov, într-un comunicat.
 
La finele lunii august, ASF a anunţat că a interzis Euroins România să mai emită poliţe de răspundere civilă auto (RCA) până la implementarea de către asigurător a unui set de măsuri stabilit de autoritatea de reglementare.
 
„Măsurile se referă, printre altele, la revizuirea de către Euroins a instrucţiunilor, procedurilor sau normelor de constatare şi lichidare a daunelor, stabilirea corespunzătoare a cuantumului despăgubirilor în conformitate cu reglementările în vigoare, respectarea termenelor de plată a dosarelor de daună, informarea sau notificarea asiguraţilor cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire“, se arata într-un comunicat al autorităţii dat publicităţii la 29 august.
 
Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 92,3% şi mai multe persoane fizice şi juridice, care împreună controlează titluri reprezentând 7,7% din capitalul social.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările