ArcelorMittal este aproape vândut. Cu cine s-a încheiat acordul

ArcelorMittal este aproape vândut. Cu cine s-a încheiat acordul

ArcelorMittal a ajuns deja la un acord pentru vânzarea combinatelor din Galaţi (România), Skopje (Macedonia), Piombino (Italia) şi Ostrava (Republica Cehă).

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul britanic Liberty, parte a Alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat vineri „un acord condiţionat pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa, având peste 12.500 de angajaţi”, printre care şi ArcelorMittal, potrivit unui comunicat de presă.
 
Este vorba despre topitoriile integrate principale ale ArcelorMittal de la Galaţi, România şi Ostrava din Republica Cehă, precum şi laminoarele de la Skopje din Macedonia şi Piombino din Italia.
 
„Tranzacţia depinde de aprobarea Comisiei Europene şi de alte procese locale incluzând consultări cu consiliile angajaţilor la nivel local şi european”, se arată în comunicatul Liberty.
 
“Am plăcerea să anunţ această tranzacţie importantă, cea mai mare pentru noi de până acum. Dintr-o dată aceste achiziţii vor dubla  efectivele noastre şi capacitatea de producţie mondială, oferindu-ne o prezenţă puternică în centrul principalelor regiuni de producţie din Europa. Ne propunem să colaborăm cu partenerii locali pentru a ne asigura o poziţie puternică în cadrul lanţurilor interne de distribuţie ale acestor economii naţionale cu dezvoltare rapidă şi să devenim o parte esenţială a unui sector industrial european prosper. Acestea sunt active cu valoare ridicată, cu personal cu înaltă calificare şi suntem nerăbdatori să-i primim în Alianţa GFG”, a declarat preşedintele executiv al Alianţei GFG, Sanjeev Gupta, citat în comunicat.
 
Grupul Liberty face parte din Alianţa GFG, un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică si de servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris şi New York şi o prezenţă în aproximativ 30 de ţări la nivel mondial. 
 
Sanjeev Gupta a fost indicat, în primăvară, de Forbes drept posibil cel mai ambiţios industriaş din lume, după ce a cheltuit aproximativ 770 de milioane de dolari pentru achiziţii din Marea Britanie între 2013 şi 2017. 
 
Alianţa are circa 14.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 15 miliarde de dolari.
 
ArcelorMittal s-a angajat să cedeze un număr de active din Italia, România, Belgia, Luxemburg, Macedonia şi Cehia, pentru a a obţine acordul Comisiei Europene pentru preluarea oţelăriei Ilva din sudul Italiei. 
 
 
 
 
 
citeste totul despre: