Apa Nova Bucureşti este la această oră cel mai mare producător de  energie regenerabilă din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casieria Apa Nova Bucureşti va fi închisă în perioada 14-17 aprilie

Compania Apa Nova Bucureşti, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare al Capitalei, a fost astăzi cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din Capitală. Compania a anunţat o schimbare a denumirii, dar şi o reconfigurare a tarifelor.

Compania a anunţat marţi că a produs la Staţia de Tratare a Apelor Uzate de la Glina 55% din energia necesară funcţionării pe amplasament, ceea ce face din ANB, azi, cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din Bucureşti.

Compania a mai anunţat, de asemenea, într-o conferinţa susţinută de Mădălin  Mihailovici, directorul operatorului de apă din Capitală, că îşi schimbă denumirea în Apa Nova – Compania  de Ape Bucureşti şi că îşi va reconfigura tarifele pentru a reflecta mai corect repartiţia investiţiilor în cele două reţele – de apă potabilă şi de canalizare.

Apa Nova Bucureşti susţine că, urmare a unui proces de reproiectare a proceselor interne implementat de noua conducere, începând cu finalul anul 2015, firma românească a trecut printr-o adevărată revoluţie.

„După mai mulţi paşi ce au vizat toată structura companiei, la toate nivelele ierarhice, inclusiv managementul, acest proces de reproiectare initiat de noul management a dus la o creştere fără precedent a eficienţei personalului ANB. Dacă în anul 2000, la preluarea contractului de concesiune, era nevoie de 2,97 angajaţi pentru a putea deservi 1.000 de clienţi, eficienţa a crescut: doar 1,06 angajaţi/1.000 clienţi la finalul lui 2016. Acest lucru a fost posibil mai ales pentru că, încă de la începutul lui 2016, toţi angajaţii au fost implicaţi în procesul de reproiectare a proceselor şi fluxurilor interne, iar opiniile lor au fost incluse în implementarea noilor procese”, se arată într-un comunicat al companiei.

 Unul din efecte este foarte vizibil, mai arată compania. Potrivit acesteia, în trecut, clienţii erau nemultumiţi pe bună dreptate de succesiunea diverselor echipe ANB responsabile pentru diversele etape ale unei intervenţii, însă acum procesul de intervenţie este optimizat, intervenţiile fiind acum planificate grupat.

Apa Nova Bucureşti mai arată că şi cantitatea de apă brută cumpărată a scăzut cu 50% din 2002, asta datorită faptului că randamentul reţelelor de apă a crescut de la 48%, în 2002, la peste 76% în 2016 şi datorită scăderii volumelor de apă utilizate efectiv de consumatori. Pe ansamblu consumul de energie electrică a scăzut cu 70% din 2000, datorită investiţiilor în modernizarea staţiilor de tratare, pompare, repompare şi de hidrofor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite