Angajaţii Complexului Energetic Oltenia primesc prime de Paşte de 700 de lei

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia primesc prime de Paşte de 700 de lei

Minerii de la Rovinari au venit pe jos la Bucureşti şi au cerut Executivul să sprijine companiile din sistemul energetic

Toţi cei peste 15.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor încasa prime de Paşte în valoare de 700 de lei, sub formă de tichete cadou, potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă. Complexul se află într-o situaţie financiară dificilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aceste prime sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Ele se acordă şi de Crăciun şi de Ziua Minerului“, a declarat un reprezentant al companiei, pentru News.ro. 
 
Ministerul Energiei deţine 77% din acţiunile producătorului de energie, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 21,5%. În 20 mai, Ministerul Energiei va decide, prin reprezentanţii săi în adunarea generală a acţionarilor, măsuri de restructurare şi eficientizare a companiei, modificarea unor clauze din contractul colectiv de muncă şi posibile disponibilizări de personal, potrivit convocatorului AGA.
 
Reprezentanţii acţionarilor vor discuta situaţiile financiare pe 2015, dar şi raportul cu privire la remuneraţiile şi beneficiile acordate administratorilor şi directorilor companiei în 2015. 
 
Pe ordinea de zi a adunării generale este şi un plan de restructurare şi eficientizare a companiei pentru perioada 2016-2020, precum şi un plan de disponibilizare de personal în perioada respectivă. Convocatorul nu precizează câţi angajaţi ar putea fi disponibilizaţi, dar Complexul Energetic Oltenia a demarat luna trecută un program de disponibilizări voluntare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările