Americanilor le place mobila românească. Cât au câştigat producătorii români în 2018 de pe urma contractelor încheiate la New York

Americanilor le place mobila românească. Cât au câştigat producătorii români în 2018 de pe urma contractelor încheiate la New York

Mai multe companii româneşti producătoare de mobilă participă, şi în acest an la târgul de mobilă International Contemporary Furniture Fair New York (ICFF), informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

Companiile româneşti care participă la această ediţie a ICFF sunt Carel Woodworks, Creative Concept, Global Art Production, Graphtec Design, Maer Import Export, Materia Studio, Montana Câmpeni, Pure Home Collections, Simex şi Sculptura Secuiască. Acestea vor avea la dispoziţie o suprafaţă de 297 de metri pătraţi pentru a îşi expune produsele.
 
Participarea românească, pentru a doilea an consecutiv, la târgul de mobilă de la New York, este organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România. Bugetul alocat evenimentului, prin Programul de Promovare a Exporturilor, este în valoare de 1.527.887 lei, fără TVA, potrivit MMACA.
 
Producătorii români îşi vor expune produsele, în perioada 19 - 22 mai 2019, alături de peste 900 de companii din 72 de ţări din întreaga lume. Circa 38.000 de vizitatori profesionişti sunt aşteptaţi la eveniment, în creştere cu peste 20% faţă de anul trecut. Printre aceştia şi-au confirmat prezenţa peste 100 de firme de arhitectură şi de design interior, segmentul de top al dezvoltatorilor comerciali şi hotelieri din America de Nord, precum şi cele mai bune nume din zona de retail de lux şi boutique.
 
Calitatea, materia primă şi materialele ecologice, finisajele inovative, dar şi alinierea la trenduri, varietatea de produse şi de stiluri au adus anul trecut producătorilor români contracte încheiate şi în negociere de aproape 1 milion de dolari. Companiile româneşti au fost vizitate, la ediţia din 2018, de 1.210 firme din SUA, dar şi din Canada, Marea Britanie, Brazilia, Ecuador.
 
International Contemporary Furniture Fair New York acoperă toată gama de articole şi materiale utilizate în domeniul amenajărilor interioare, de la mobilă de interior şi exterior, covoare şi tipuri de podele, corpuri de iluminat, obiecte de decor, accesorii, textile, până la materiale şi tehnologii de acoperire a pereţilor, mobilier şi accesorii casnice pentru băi şi bucătării, completează MMACA. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: