Alin Burcea, Paralela 45: Măsurile fiscale sunt ca o avalanşă, ne bulversează şi ne afectează

Alin Burcea, Paralela 45: Măsurile fiscale sunt ca o avalanşă, ne bulversează şi ne
afectează

Alin Burcea, CEO Paralela 45

Măsurile fiscale luate în acest an, multe dintre ele fără consultarea mediului de afaceri, sunt factori de presiune şi frustrare, consideră Burcea, CEO Paralela 45, care arată că oamenii de afaceri sunt consideraţi infractori.

Potrivit lui, ultima propunere legislativă, referitoare la pedeapsa cu închisoarea de la un an la 6 ani pentru nereţinerea, neîncasarea, re­ţi­nerea şi neplata impozitelor şi contribuţiilor în cel mult 30 de zile de la scadenţă este încă o dovadă de lipsă de respect faţă de cei care creează locuri de muncă şi contribuie la creşterea economică, susţinând bugetul de stat cu milioane de euro anual.  

„Suntem consideraţi infractori. În loc să apară măsuri pentru stimularea mediului de afaceri, permanent se pune o presiune pe business-uri. E anormal să propui închisoare pentru patronul care a întârziat plata a câţiva lei, actul normativ nu prevede aplicarea pedepselor proporţional cu gravitatea infracţiunii, nu e deloc flexibil. Statul ori nu ştie, ori se preface că nu ştie cum funcţionează o afacere. Noile măsuri fiscale sunt ca o avalanşă pentru mediul de afaceri, ne bulversează şi ne afectează”, declară Alin Burcea.

El spune că aşteptările antreprenorilor de la autorităţi sunt cu totul altele, fiind nevoie de măsuri pentru stimularea creşterii afacerilor, reducerea poverii fiscale cu salariile, rezolvarea crizei de personal. În turism şi industria hotelieră lipsa personalui calificat a devenit acută.

„Industria hotelieră are nevoie de bucătari, ospătari, recepţioneri, nu mai avem şcoli de meserii şi nu înfiinţăm unele. Angajaţii şcoliţi la locul de muncă sunt greu de păstrat când în străinătate câştigă mult mai bine. În agenţiile de turism, ca să ne păstrăm angajaţii, derulăm programe pentru fidelizarea lor, cu costuri importante an de an”, precizează CEO-ul Paralela 45.

Turoperatorul specializat în vacanţe de tip charter, circuite şi turism individual are 43 de agenţii proprii şi francize în toată ţara, din care şase inaugurate în acest an în Bucureşti, Braşov, Arad, Bacău şi Sfântu Gheorghe. Paralela 45 estimează că încheie anul cu o cifră de afaceri în creştere cu 22%, la peste 50 de milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările