Alchimistul din business: cum „a prefăcut” un vrâncean o fabrică de vopsele în mere, vin şi sucuri naturale

Alchimistul din business: cum „a prefăcut” un vrâncean o fabrică de vopsele în mere, vin şi sucuri naturale

„M-a preocupat dintotdeauna tot ce e sănătos. Se spune că mâncarea e ca un medicament, iar visul meu este ca produsele pe care le fac să fie medica­­men­­­­te sănătoase“, mărturiseşte Daniel Guzu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, al cărui nume a fost multă vreme sinonim cu branduri de vopsele şi adezivi, dar care în ultimii ani a început să se identifice şi cu fructele, vinurile şi sucurile pe care le produce în Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru el, investiţia de peste 20 de milioane de euro în agricultură, tradusă pâ­­nă acum în 250 de hectare de vii şi livezi în localitatea Ţifeşti de lân­­gă Panciu – unde, de altfel, s-a şi născut –, este de fapt al treilea „copil“ dintr-un portofoliu de afaceri pe care le-a creat de la zero în ultimele două decenii. Primii doi au fost pro­­du­­cătorul de vopsele Fa­­bryo (din ca­­re a ieşit în urmă cu aproape un deceniu) şi pro­­du­­cătorul de materiale de con­­struc­­ţii Duraziv. Dar „mezinul“ este şi singurul de care nu s-ar des­­părţi şi în care profitul nu este forţa supre­­mă care îl ghidea­­ză. De aceea şi con­ti­nuă să inves­­tească în el, cele mai recente pariuri ale sale fiind o nouă fabrică de sucuri şi un hotel în curtea cramei din Ţifeşti.
 
„N-am gândit investiţia în agricultu­­ră ca pe o afacere, am făcut-o din pasiune. Acolo m-am năs­­cut şi acolo îmi place să stau“, spune antrepreno­­rul, recunoscând în ace­­laşi timp că îşi dedică fermei nu doar cea mai mare parte a timpului său – „luni sunt în fabrică la Duraziv, iar în restul săp­­­­tămânii în Vrancea“ –, ci şi a re­­sur­­selor. Dar, trep­­tat, pasiunea şi eforturile sale financiare au început să dea şi altfel de roa­­de, iar dacă până în urmă cu câţiva ani era Dani­­el Guzu – dezvoltatorul Fabryo şi Duraziv, mai nou este Daniel Guzu, creatorul brandului de vinuri Domeniile Panciu şi al sucurilor şi dulceţurilor Ana Are.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările