Afaceri cu investiţie de 5.000 de euro. Idei de business cu investiţie minimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afaceri cu investiţie de 5.000 de euro. Demararea unui business de confecţionare a lumânărilor decorative se poate realiza cu o investiţie minimă FOTO Adevărul
Afaceri cu investiţie de 5.000 de euro. Demararea unui business de confecţionare a lumânărilor decorative se poate realiza cu o investiţie minimă FOTO Adevărul

Vrei să-ţi deschizi o afacere, dar nu dispui de foarte multe resurse financiare pentru investiţia iniţială? Ei bine, sunt multe idei de business care nu necesită sume însemnate pentru a porni la drum în lumea antreprenoriatului. „Adevărul“ îţi prezintă câteva idei de afaceri cu investiţie de 5.000 de euro.

1. Afaceri cu investiţie de 5.000 de euro. Organizator de evenimente şi petreceri. 

Şi în România a ajuns să se câştige bani frumoşi din organizarea unor evenimente sau a unor petreceri prijeluite de aniversări, nunţi, absolvirea a diverse forme de învăţămând sau multe alte ocazii. Este o activitate care permite persoanelor ce activează în această branşă ca, în timp ce muncesc, să cunoască foarte multe persoane, dar şi să se distreze muncind. 

Costurile iniţiale ale afacerii sunt mici, însă profitul este unul mai mult decât mulţumitor. Investiţia într-o firmă de organizare de evenimente este dată de mărimea pe care vrei să o dai businessului tău, însă o sumă de 5.000 de euro este suficientă pentru a păşi cu dreptul în afaceri. Businessul tău poate fi dezvoltat ulterior din profitul obţinut. Sarcinile prestatorilor acestor servicii sunt legate de punerea la punct a celor mai mici detalii, de la asigurarea fondului muzical, decorarea spaţiului, asigurarea mâncării şi a băuturii, până la curăţenia care trebuie făcută după ce toţi invitaţii au plecat, potrivit afacerilacheie.net

2. Afaceri cu investiţie de 5.000 de euro. Magazin online. 

Dacă vrei să îţi deschizi o afacere profitabilă cu o investiţie mică, poţi lua în calcul variant deschiderii unui magazine online. Spre deosebire de unul clasic, varianta online de magazin are mult mai puţine cheltuieli, poate fi cât de mare doreşti, poate fi vizitat de un număr nelimitat de clienţi 24 de ore pe zi şi poate prelua comenzi oricând, potrivit afaceri-profitabile.com. 

Magazinul online este, de fapt, un website, deci va avea nevoie de un domeniu pe care îl poţi cumpăra cu sume mai mici de 100 de euro pe an. Al doilea pas îl reprezintă cumpărarea hostingului (spaţiul pe un server pe care va exista site-ul tău) pentru care vei plăti în jur de 40-50 de euro pe an. După toate acestea, ai nevoie de site-ul în sine pe care îl poţi cumpăra la preţuri începând cu 150 de euro. Trăgând linie, îşi dai seama că investiţia nu este una atât de mare. Însă lucrurile nu se opresc aici. Pentru a adăuga produse pe rafturile magazinului tău online, va trebui să le fotografiezi şi să le incluzi pe site pentru ca ele să fie vizualizate de potenţialii clienţi. Pentru şi mai mulţi vizitatori pe site-ul tău, va trebui să îl optimizezi pentru motoarele de căutare şi, în plus, poţi cumpăra publicitate pe diferite site-uri, potrivit afaceri-profitabile.com. De asemenea, va trebui să aloci o anumită sumă pentru crearea unui stoc de marfă iniţail, dar şi pentru asigurarea transportului comenzilor către clienţi. 

3. Afaceri cu investiţie de 5.000 de euro. Confecţionarea de lumânări decorative

Producerea de lumânări decorative şi parfumate este o afacere plăcută, dar şi profitabilă, iar clienţii nu se vor lăsa aşteptaţi având în vedere că lumânările se folosesc în diverse ocazii – botezuri, nunţi, evenimente de orice tip, dar şi în simple moment de relaxare. Dacă optezi pentru un business de confecţionare a lumânărilor decorative, printre clienţii tăi se pot număra magazinele de cadouri sau cele pentru decoraţiuni, florăriile, restaurantele, hotelurile, pensiunile, saloanele de masaj şi centrele de înfrumuseţare sau teatrele, potrivit manager.ro

Ramona Vlas Chiorean din Târgu-Mureş a început o afacere cu lumânări handmade din pasiune. Şi-a început businessul transformând bucătăria în atelier. A demarat afacerea cu o singură matriţă, iar acum are 50 de matriţe şi produce mii de lumânări. 

„Mi-am comandat un kit de pe internet. A costat 500 de lei. A fost prima mea matriţă pentru confecţionat lumânări. Mai conţinea o oală pentru topit ceară, un reşou electric, patru bucăţi de ceară colorată şi fitil“, spunea Ramona, pentru „Adevărul“ în vara anului trecut. 

Principalii clienţi sunt cei care urmează să organizeze o nuntă. „Am început să iau comenzi. La început doar câteva. Prima nuntă pentru care am avut de confecţionat peste 200 de lumânări a fost în august 2013. Pentru anul acesta (2014 – n.r.), am confecţionat deja lumânări pentru patru nunţi, dar muncesc pentru alte şapte“, a mai spus Ramona.

„Din fericire fiecare bănuţ pe care l-am câştigat l-am reinvestit. Acum am ajuns să lucrez cu sute de kilograme de ceară. Dar, totul trebuie să fie organizat din timp. Lucrez singură şi de cele mai multe ori noaptea, pentru că altfel nu am când să termin toate comenzile“, a povestit Ramona.

Atentă şi la ce se întâmplă pe plan international, tânăra urmăreşte trendul lumânărilor şi în afara ţării şi spune că străinii le apreciază mai mult. Preţul  unei lumânări confecţionată de Ramona Vlas Chiorean porneşte de la un leu şi poate depăşi 100 de lei, în funcţie de pretenţiile fiecăruia, de cantitatea materiei prime folosite şi de model.

4. Afaceri cu investiţie de 5.000 de euro. Cultură de gălbenele.

Afacerile cu gălbenele devin tot mai populare. Planta-minune este folosită în scopuri medicinale şi ornamentale, fiind la mare căutare atât în ţară, cât şi peste hotare. Gălbenelele nu sunt pretenţioase, nu necesită mari investiţii, o afacere cu gălbenele putând aduce profituri frumoase celor care mizează pe cultivarea ei.

„Adevărul“ vă prezintă ce prespune o afacere cu gălbenele, care este suma necesară pentru investiţie şi ce câştiguri vă poate aduce ea.

Cei care au mizat pe culturile de gălbenele obţin profituri mulţumitoare întrucât planta se bucură de o mare cerere, atât în ţară, cât şi în străinătate, din partea jucătorilor din industria farmaceutică, pentru producţia de ceaiuri sau pentru cea de produse cosmetice.

Eugen a investit 3.000 de lei într-o cultură de gălbenele din Ocna Mures, judeţul Alba,care îi aduce acum de patru ori mai mulţi bani, potrivit stirileprotv.ro. A achiziţionat seminţele din gălbenele din Germania, le-a semănat pe 1.300 de metri pătraţi şi a obţinut 1.000 de kilograme de flori. „Primul an am dat în Germania cu 9 euro kilogramul. La 1.300 de metri pătraţi am ajuns până la 1.000 de kilograme“, declara Eugen în toamna anului trecut. Florile sunt vândute fie uscate cu atenţie, fie ca seminte, caz în care preţul ajunge la 70 de euro pe kilogram. 

Şi Virgil, tot din judeţul Alba, şi-a dezvoltat propria afacere cu gălbenele. El a semănat în primăvara anului trecut gălbenele pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. „Am înteles că este o cultură foarte profitabilă şi am decis să încerc să vedem ce iese. Am investit în jur de 2.000 de lei şi sper să ajung la un profit de patru ori mai mare“, spunea Virgil în toamna anului trecut, pentru stirileprotv.ro. 

Gălbenelele sunt plante anuale sau, mai rar, bianuale. Originară din regiunile mediteraneene şi ale Asiei, specia s-a răspandit aproape în toată Europa. În România, gălbenelele se cultivă în toate zonele agricole, fiind cunoscut faptul că acestea nu sunt pretenţioase. Ele răsar după 6-12 zile de la semănat. După 20-25 zile de la răsărire apar butonii florali, după 38-50 zile începe înfloritul, iar după 60-75 zile încep să se matureze seminţele. 

Îndepărtarea sistematică a inflorescentelor condiţionează abundenţa înfloritului, care ia sfârşit odată cu perioada de vegetaţie. Galbenelele au cerinţe moderate faţa de temperatură. Seminţele germinează foarte bine la temperatura de 20-30 de grade Celsius, dar pot germina şi la temperaturi mai scăzute. În plus, plantele sunt rezistente la îngheţuri trecătoare, cu temperature cuprinse între -2 şi -4 grade Celsius. 

Nu au pretenţii ridicate faţă de apă, însă în anii cu precipitaţii reduse şi pe soluri cu textură slab aprovizionată cu apă, irigarea este necesară. De asemenea, plantele au pretenţii moderate faţă de lumină. Se dezvoltă bine pe toate tipurile de sol, chiar şi pe cele mlăştinoase, dar producţia de inflorescente este mai mare pe solurile mai fertile, afânate, cu umiditatea suficientă, care se incălzesc uşor, potrivit gazetadeagricultura.info.

Gălbenelele se seamănă primavara devreme în luna martie. Distanţa de semănat este de 50 de centimetri între rânduri, iar adâncimea este de 2-3 centimetri. Pe suprafeţele mici, semănatul se poate efectua manual, în cuiburi, la distanţă de 50 de centimetri între rânduri şi la 20 de centimetri între cuiburi pe rând, cu 2-3 seminţe la cuib. Pentru semănat se folosesc 6-8 kilograme de seminţe la hectar. Puritatea fizică a seminţelor din clasele 1 sau 2 trebuie să fie minimum 95-85%, iar germinaţia de minimum 85-0 %.

Imediat după ce plantele au răsărit, se execută prima prăsila între rânduri, spărgându-se crusta şi distrugându-se buruienile. Prăsila următoare se execută la două săptămâni după prima. Prăsilele mecanice între rânduri şi manuale pe rând se execută de câte ori este necesar în cursul perioadei de vegetaţie, mai ales după două-trei recoltări.

Pentru a li se păstra calităţile, gălbenelele sunt culese imediat după înflorire, una câte una, în zilele însorite. Este adevărat că procesul de recoltare necesită o forţă de muncă manuală însemnată. 

Se recoltează florile fără codiţe când sunt complet dezvoltate. Recoltarea se face succesiv 3-4 zile, după ce se ridică roua şi până seara se usucă în straturi subţiri, la umbră.

5. Afaceri cu investiţie de 5.000 de euro. Teren de paintball.

Un teren de paintball poate reprezenta cu adevărat o afacere profitabilă având în vedere impactul pe care acesta l-a avut în ţările dezvoltate şi faptul că începe să fie la mare căutare şi în România.

Dacă vrei să porneşti o afacere cu un teren de paintball, trebuie, înainte de toate, să ai un teren. Dacă îl ai, scuteşti costurile cu achiziţia sau închirierea. Dacă nu îl ai, va trebui să aloci anumite sume în acest scop. După ce ai rezolvat problema cu terenul, ai nevoie de arme. Trebuie să ai cel puţin câte un pistol şi o puşcă pentru fiecare jucător, adică cel puţin 24 de arme (minimul pentru ca două echipe a câte 6 persoane să concureze simultan), potrivit afaceri-profitabile.com. 

Pe lângă arme, sunt necesare şi costume de protecţie şi măşti pentru jucători (cel puţin 12). Apoi, trebuie să achiziţionezi elementele decorative pe care să le pui pe terenul respectiv pentru ca jucătorii să se poată ajuta de ele. Acestea reprezintă minimul cu care această afacere ar putea fi demarată. Trăgând linie, investiţia iniţială ar putea depăşi cu puţin pragul de 5.000 de euro, însă dacă deţii deja terenul, ai putea scuti semnificativ din cheltuieli. Astfel, ai nevoie de 5.000 de euro pentru arme, costumaţie şi elemente decorative. Pe parcurs, afacerea ta ar mai putea avea nevoie de investiţii, însă le vei putea realize din încasările din primele luni de activitate.  

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite