Afaceri în agricultură. Cât te costă să începi o fermă de vaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afaceri în agricultură. Ferma de vaci poate fi profitabilă dacă ai piaţă de desfacere
Afaceri în agricultură. Ferma de vaci poate fi profitabilă dacă ai piaţă de desfacere

Un dezavantaj la o fermă de vaci este că banii investiţi se recuperează destul de greu, în aproximativ 3 - 4 ani.

Majoritatea crescătorilor de vaci se plâng în ultimii ani că o astfel de fermă nu mai e chiar atât de profitabilă. Dacă o fermă de bovine este pe lista dumneavoastră de afaceri în agricultură, trebuie să vă gândiţi foarte bine înainte de a investi care va fi piaţa de desfacere, unde vindeţi laptele sau brânzeturile. 

Să presupunem că deja aveţi deja păşune şi un teren pentru producţia furajelor. Puteţi începe ferma cu aproximativ 15 vaci. O vacă de lapte de rasă costă, în medie, în jur de 2.500 de euro. 

Pe lângă aceste investiţii, aţi mai avea nevoie de un buget pentru construirea unui grajd, care ar costa în jur de 10.000 de euro. Apoi mai aveţi nevoie de o sală de muls, un tanc pentru colectarea laptelului şi două mulgătoare, care ar mai costa în jur de 7.000 de euro. 

Unul dintre dezavantaje principale este că investiţia se recuperează destul de greu, în aproximativ 3-4 ani. 

Accesare fonduri europene 2015. Bani nerambursabili pentru tinerii fermieri

Din luna februarie, tinerii fermieri ar putea obţine până la 50.000 de euro fonduri europene nerambursabile pentru a dezvolta o afacere la ţară.

Pentru ca proiectul să fie eligibil, tânărul fermier trebuie să aibă până în 40 de ani şi să practice activităţi agricole. „O altă măsură pe care o avem în vedere este cea care ne va permite să contribuim la întinerirea forţei de muncă din agricultura, respectiv măsura pentru tinerii fermieri, prin care aceştia vor beneficia de fonduri europene nerambursabile în valoare de 50.000 de euro nerambursabili”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite