Adrian Volintiru a fost revocat de la conducerea Romgaz. Cum explică decizia: Nu am primit niciun fel de motivare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Volintiru a fost revocat de la conducerea producătorului de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat. El susţine că nu a primit niciun fel de motivare pentru această decizie.

Consiliul de Administraţie al Romgaz îl numise pe Volintiru în octombrie 2018 în funcţia de director general al Romgaz pentru o perioadă de patru ani.

„Consiliul de Administraţie al Romgaz, prin Hotărârea nr. 1/13 ianuarie 2021, a revocat pe Constantin Adrian Volintiru din funcţia de director general, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între Romgaz şi acesta. Până la numirea unui nou director general, conducerea Romgaz, inclusiv reprezentarea legală a societăţii, va fi exercitată temporar de către Daniel Corneliu Pena, director general adjunct al Romgaz”, a anunţat compania.

 „Nu ştiu despre ce e vorba, a fost o şedinţă de consiliu de administraţie astăzi (13 ianuarie - n.red) la care nu am fost invitat. Au discutat administratorii între dânşii, au hotărât revocarea mea, nu am primit niciun fel de motivare. O să văd probabil zilele următoare“, a declarat Adrian Volintiru pentru ZF.

Compania de stat şi-a planificat investiţii de 15,69 miliarde lei până în 2025, cea mai mare parte în parteneriate privind proiecte offshore în Marea Neagră. Din această sumă, în producţia de energie electrică compania vrea să investească 3,66 miliarde lei, în centralele electrice de la Iernut şi Mintia, dar şi în surse regenerabile de energie.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%.

Romgaz are peste 6.000 de angajaţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite