Acuzaţie frontală a şefului URB: În Zona Liberă Giurgiu se contrafac rulmenţi cu preţuri la o şesime faţă de cei produşi la fabrica Rulmenţi SA Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al grupului industrial URB, Mustafa Tunca Dingiloglu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că un om de afaceri indian a reuşit să înscrie marca URB peste cea deţinută de proprietarul originalului (SC Rulmenţi SA Bârlad), iar în Zona Liberă Giurgiu aduce rulmenţi din China, îi ştanţează cu această marcă şi îi vinde cu preţuri mult mai mici.

Avem aşteptări de la statul român în legătură cu rulmenţii contrafăcuţi.
În anul 2007, un om de afaceri indian a înregistrat o altă marcă URB şi acum aduce în Zona Liberă Giurgiu rulmenţi din China, după care îi vinde cu preţuri la o şesime din preţul nostru.
Aşteptăm explicaţii - de ce s-a acceptat înregistrarea acestei mărci?
Ne căutăm dreptatea la toate autorităţile din România şi din Europa
“, a declarat Mustafa Tunca Dingiloglu.

Statul ar trebui să fie ca un tată. Dar industria este văzută, în România, ca un copil vitreg“, a mai spus directorul general al URB Rulmenţi SA Bârlad.

Manageri români pentru fabrica din India

Grupul turc URB, proprietarul SC Rulmenţi SA Bârlad, va pregăti o echipă de români care să conducă fabrica de rulmenţi aflată în construcţie în India.

"Trebuie să găsim români care să lucreze în India. Echipa de conducere şi muncitorii calificaţi vor fi români", a declarat Esin Ugurtay, directorul de dezvoltare al URB, într-o întâlnire cu presa organizată la Bucureşti.

URB a investit în România până în prezent 125 de milioane de dolari.

Directorul general al URB, Mustafa Tunca Dingiloglu, a precizat că fabrica din India va avea pentru început o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi şi 100 de angajaţi.

Construcţia unităţii este estimată să se încheie până la sfârşitul anului viitor, iar investiţia iniţială se ridică la 10 milioane de dolari.

URB mai are două fabrici de rulmenţi în Ungaria şi Turcia, dar unitatea din România este cea mai mare.

Afaceri de 70 de milioane de dolari

"Fabricile din România, Ungaria şi Turcia au afaceri cumulate de 70 milioane de dolari. Fabrica din Bârlad va avea afaceri de 56 milioane de dolari în acest an", a mai spus Mustafa Tunca Dingiloglu.

La rândul său, Esin Ugurtay a adăugat că în ultimii trei ani au dat faliment peste 200 de producători de rulmenţi, la nivel mondial, însă unitatea din Bârlad şi-a reorganizat activitatea, a dezvoltat noi produse şi a făcut investiţii.

URB Group face parte din holdingul turc Kombassan.

Conducerea Rulmenţi Bârlad anunţa în 2012 că speră să vândă în 2023 produse de circa un miliard de dolari, acoperind 1% din piaţa mondială de profil, faţă de 200 de milioane de dolari în 2012.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite