Acţionarii Romaero vor să revoce trei membri din Consiliul de Administraţie şi să numească administratori provizorii

Acţionarii Romaero vor să revoce trei membri din Consiliul de Administraţie şi să numească administratori provizorii

Acţionarii Romaero Bucureşti, companie de stat specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor civile şi militare de transport de pasageri sau cargo, vor să revoce trei membri din Consiliul de Administraţie, cărora le expiră mandatele, şi să numească administratori provizorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Subiectul va fi supus aprobării în şedinţa din 23 aprilie.

Cei trei membri cărora le expiră mandatele sunt: Alexandru Buşcu (care este şi preşedintele CA), Doina Variu şi Adriana Sîrzea.

Aceştia au fost numiţi în Consiliul de Administraţie în luna decembrie.

În şedinţa acţionarilor urmează să fie aleşi totodată administratori provizorii, dar şi să fie stabilită durata mandatelor acestora.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Romaero a raportat pierderi de 16,95 milioane lei, mai mici cu 37% faţă de perioada similară a anului 2016, când s-au ridicat la 26,93 milioane lei.

Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, are aproximativ 760 de salariaţi şi o valoare de piaţă de 174,14 milioane lei. În 2016 compania a înregistrat pierderi de 60,3 milioane lei. Prin bugetul de venituri şi cheltuieli din 2017, Romaero a estimat că va încheia anul cu pierderi de 44,18 milioane lei şi venituri totale de 62,7 milioane lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: