Acţionarii Euroins trebuie să aducă de acasă 200 de milioane de lei până la sfârşitul acestui an şi tot atât până la finele lui 2016

Acţionarii Euroins trebuie să aducă de acasă 200 de milioane de lei până la sfârşitul acestui an şi tot atât până la finele lui 2016

ASF a decis în luna octombrie intrarea Euroins în administrare specială

Societatea de asigurări Euroins îşi va majora capitalul social cu până la 400 milioane lei, potrivit planului de redresare aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), operaţiunea urmând să aibă loc în două etape: 200 de milioane de lei până la finalul acestui an, iar restul până la sfârşitul lui 2016.

Planul de redresare financiară conceput şi depus de Euroins România şi aprobat de către ASF cuprinde măsuri de natură să conducă la restabilirea situaţiei financiare şi a solvabilităţii societăţii până la sfârşitul trimestrului III 2016.
 
Măsurile asumate prevăd, printre altele, majorarea capitalului social al societăţii cu 200 de milioane de lei până la data de 31 decembrie 2015, operaţiune pentru care au fost deja făcute demersurile necesare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, revizuirea programului de reasigurare, schimbarea auditorului extern statutar, dar şi revizuirea politicilor şi a procedurilor pentru îmbunătăţirea cadrului de guvernanţă corporativă, inclusiv pentru îndeplinirea cerinţelor Solvency II.
 
Totodată, Euroins se angajează să continue strategia de diversificare a portofoliului de asigurări prin lansarea de noi produse şi intrarea pe noi segmente de piaţă, respectiv reevaluarea constantă a claselor de riscuri pentru îmbunătăţirea indicatorilor financiari şi ai performanţei economice a companiei.
 
O a doua etapă de majorare a capitalului social în sumă de până la 200 de milioane de lei este prevăzută de către Consiliul de Administraţie al Euroins să se desfăşoare în al doilea semestru al anului 2016. 
 
ASF a decis în octombrie deschiderea procedurii de redresare financiară pentru Euroins România, vizând restabilirea situaţiei financiare a companiei, în termen de un an.
 
Anterior, la 20 august, ASF a anunţat că Euroins trebuie să refacă planul de măsuri de redresare după ce testele de stres au arătat că acesta nu acoperă integral necesităţile de ajustare.
 
Planul iniţial prevedea două majorări de capital social de câte 100 milioane de lei, până la 31 decembrie 2015, respectiv 30 iunie 2016, precum şi un nou contract de reasigurare pentru RCA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările