A trecut din presă în antreprenoriat: o fostă jurnalistă ambalează profitul într-un buchet de flori vândut online

A trecut din presă în antreprenoriat: o fostă jurnalistă ambalează profitul într-un buchet de flori vândut online

Otilia Caloian are 31 de ani

După mai bine de zece ani ca jurnalist specializat în economie, Otilia Caloian a decis să încerce gustul antreprenoriatului cu o florărie online şi o agenţie de organizare de evenimente. Visul de a avea propria afacere s-a materializat cu o investiţie de 10.000 de euro, bani pe care i-a recuperat chiar din primul an de funcţionare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Eu şi soţul meu am avut mereu probleme cu florăriile. Nu găseam, pur şi simplu, un buchet pe gustul meu. Până nu-mi punea florăreasa un celofan ţipător sau o ferigă ieftină nu se lăsa. Sau insistam să mi se facă un buchet rotund, bogat, iar rezultatul nu era niciodată cel dorit. Ei bine, acolo, la spital, cu copilul în braţe şi cu florile pe hol, mi-a surâs ideea de a avea şi eu o florărie online, unde să creez numai aranjamente superbe, elegante, aşa cum fac florăriile din America”, spune antreprenoarea.
 
La câteva luni deschidea site-ul florăriei online, amenajase un atelier floral într-un spaţiu închiriat în zona Universităţii şi un designer floral crea buchetele şi aranjamentele dorite. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 10.000 de euro, bani care au fost alocaţi realizării site-ului, amenajării atelierului şi salariul designerului floral şi al persoanei care livra florile pentru două luni.
 
„Din a treia lună nu am mai venit cu bani de acasă pentru salarii”, adaugă Otilia Caloian, subliniind că amortizarea investiţiei iniţiale a fost realizată în primul an de la înfiinţare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările