Ştefan Vuza, singurul care va cumpăra active Oltchim, pentru 127 milioane de euro. Ce se întâmplă cu activele rămase nevândute

Ştefan Vuza, singurul
care va cumpăra active Oltchim, pentru 127 milioane de euro. Ce se întâmplă cu activele
rămase nevândute

Chimcomplex Bârzeşti, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, a fost singura companie care a primit aprobare pentru cumpărarea de active ale combinatului chimic Oltchim, în timp ce Dynamic Selling Group a fost scoasă din joc. Activele rămase nevândute vor fi reofertate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adunarea generală a creditorilor Oltchim a decis, în şedinţa din 18 decembrie, să aprobe contractul de vânzare de active către Chimcomplex Borzeşti. Compania lui Ştefan Vuza va achiziţiona pachetele 1-5 şi parţial 7.

În Adunarea Generală a creditorilor Oltchim de luni a fost aprobat inclusiv preţul tranzacţiei. Chimcomplex Borzeşti va trebui să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Tranzacţia este estimată să fie încheiată în prima parte a anului viitor.

De asemenea, Dynamic Selling Group fusese desemnat câştigător şi urma să achite 1,9 milioane euro pentru pachetul 6, la care se adaugă TVA, însă oferta nu a fost aprobată. „Restul ofertelor prezentate în cadrul punctelor din ordinea de zi, respectiv de la 2-9, comunicată prin raportul curent din data 7 decembrie 2017 nu au fost aprobate”, a mai informat marţi Oltchim.

Activele rămase nevândute vor fi scoase la vânzare la o dată ulterioară. „Activele care nu au vândute vor fi scoase iar la vânzare la o dată ce va fi stabilită ulterior. Întâi trebuie să perfectăm contractul cu Chimcomplex”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant al administratorilor judiciari, pentru News.ro.

Oltchim a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 27,68 milioane lei (6,1 milioane euro), în creştere cu 48,8% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării afacerilor cu 27%.

Compania a înregistrat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 480,2  milioane lei (105,8 milioane euro), mai mare cu 27% comparativ cu primele şase luni ale anului trecut.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

citeste totul despre: