Foarte puţini oameni pot face o impresie bună şi foarte bună fără să se pregătească bine dinainte pentru un interviu greu de angajare. Mulţi manageri care trec cu uşurinţă prin interviuri nu ştiu că, de fapt, asta se întâmplă în mult mai mare măsură fiindcă ceilalţi se prezintă încă şi mai prost, şi nu atât pentru „calităţile” lor. Adică nu pentru că au făcut o impresie bună, cum cred ei, ci pentru că ceilalţi au făcut una şi mai proastă!

luna trecuta · comentarii (25)

Conform eMarketing Institute, content marketing-ul reprezintă o abordare de lungă durată prin care o companie vine în întâmpinarea nevoilor unei audienţe deja stabilite prin conţinut unic, relevant şi consistent. Iată 8 motive pentru care este bine ai o strategie de conţinut pentru afacerea ta.

acum 3 luni · comentarii (0)

Eu ştiu nenumăraţi manageri, angajatori - şi nu doar antreprenori - care se gândesc în permanenţă cum să le fie mai bine angajaţilor, care nu mai dorm de jumătate de an noaptea când nu sunt siguri că pot plăti salariile în lunile următoare, unii care nu-şi iau ei salariul ca să rămână pentru angajaţi, patroni care câştigă mai puţin decât angajaţii lor, când trag linie şi fac socotelile la sfârşitul anului.

acum 4 luni · comentarii (18)

Din 2016, noi, la Startarium, lucrăm cu antreprenori pe care îi susţinem în drumul lor de a creşte afaceri sănătoase, indiferent de dimensiunea lor. Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat despre ei în tot acest timp este că nu se tem să ţină în echilibru tot felul de „pălării” şi roluri în compania lor.

acum 4 luni · comentarii (0)

Incompetenţa multor manageri e, de departe, tema cea mai prezentă şi mai dezbătută în comentariile de pe Internet, indiferent de punctul de plecare, că e un articol, text oarecare sau altceva. Descoperirea unor manageri incompetenţi e prezentată cu caractere de breaking news în comentarii, ca pe ceva ce trebuie rezolvat de urgenţă, cu prioritate absolută.

acum 4 luni · comentarii (12)

Atât de mult se vorbeşte despre (şi se îndeamnă la) originalitate, descătuşare, la eliberarea tuturor efluviilor care ies din tine, la facerea totului pe dos, adică „out of the box”, încât mă văd obligat să intervin şi să apăr valorile manageriale clasice, universale în cultura occidentală, cele tradiţionale, „bătrâneşti”: educaţia solidă şi fără scurtături, munca susţinută, disciplina şi autocontrolul, rigoarea,

acum 5 luni · comentarii (10)

Eşecul învăţării unei noi limbi te poate duce cu gândul că nu eşti suficient de bun sau nu ai abilităţile necesare pentru a desfăşura această activitate. De multe ori ai senzaţia că nu faci ceva bine sau că nu te descurci în învăţarea unei noi limbi şi acest lucru te poate demotiva. Citeşte mai departe pentru a vedea dacă există vreo legătură între abilităţile înnăscute şi învăţare.

acum 6 luni · comentarii (4)

Un mare avantaj pe care îl avem în aceste zile este faptul că putem păstra legătura între noi şi partenerii noştri internaţionali prin comunicarea cu ajutorul tehnologiei. Conform unui articol din Forbes, se pare că tot mai multe echipe se formează online cu oameni din diferite părţi ale lumii, iar angajările internaţionale aduc un suflu nou oricărei echipe.

acum 7 luni · comentarii (7)

2020 a fost un an pe care mulţi vor să-l uite, nu şi eu. Cred că este bine să ştim unde ne aflăm din punct de vedere al impactului pandemiei asupra mediului antreprenorial feminin. Şi spun asta pentru că deşi s-au scris analize despre personalul medical afectat, despre economie în general, despre cum s-a resimţit pandemia asupra femeii antreprenor s-a vorbit prea puţin.

acum 7 luni · comentarii (0)
Modifică Setările