Volumul autobiografic „Care dintre noi” al lui Chris Simion, lansat la Londra

Volumul autobiografic „Care dintre noi” al lui Chris Simion, lansat la Londra

Regizoarea Chris Simion        FOTO: Editura Trei

Regizoarea Chris Simion-Mercurian, actriţa Maia Morgenstern şi fotografa Cătălina Flămânzeanu lansează proiectul „Care dintre noi” la Londra.

Joi, la sediul Institutului Cultural Român din Londra, cunoscuta regizoare şi autoare Chris Simion-Mercurian invită publicul britanic la un eveniment special prilejuit de lansarea volumului său autobiografic „Care dintre noi” / “Which One of Us”. Publicat la Editura Trei în ediţie bilingvă şi realizat împreună cu fotografa Cătălina Flămînzeanu, albumul reprezintă o incursiune intimă ce relatează, prin imagini şi text, parcursul autoarei în lupta cu cancerul la sân.

După turneul de succes organizat în România în decursul anului 2018, lansarea cărţii va fi însoţită, în capitala britanică, nu doar de prezentarea filmului realizat de Cătălina Flămînzeanu cu fotografiile din album, dar şi, în premieră absolută, de un spectacol de teatru ce recrează această călătorie de viaţă tulburătoare prin interpretarea inegalabilei actriţe Maia Morgenstern. Acesteia i se vor alătura, pe deja cunoscuta scenă teatrală din Belgravia, trei tineri actori români stabiliţi la Londra - George Corodeanu, Beatrice Ragea şi Magda Dimitrescu.

„Care dintre noi” / “Which One of Us” prezintă experienţa majoră-magică a lui Chris Simion după ce, în 2017, a fost diagnosticată cu cancer la sân. Aceasta nu este, însă, o carte despre boală, durere, suferinţă sau întuneric, ci una despre iubire, iertare şi evoluţie. „Diagnosticul a fost, pentru mine, o situaţie-limită de viaţă. Fiecare dintre noi poate avea propria lui situaţie extremă şi cred că ţine doar de unghiul pe care-l alegi ca să ieşi sau ca să intri şi mai adânc în haos, în delir. Eu am ales să văd partea plină a paharului şi când paharul era gol. […] Am ieşit pe plus, acest diagnostic mi-a reamintit ce e esenţial. Am primit această boală ca pe un dar. Nu ca pe o nenorocire. Şi am simţit neîncetat că Dumnezeu e cu mine”, a declarat regizoarea.

Chris Simion este recunoscută pentru viziunea ei modernă, originală şi curajul ei estetic. A absolvit două facultăţi - Teatrologie şi Regie, a debutat la vârsta de 16 ani şi a regizat 29 de spectacole. În adolescenţă, a primit o bursă de un an la Sanskriti Kendra în New Delhi. Artista a înfiinţat, alături de Pascal Bruckner, compania de teatru D’AYA. Pe lângă cariera ei in teatru, Chris este şi scriitoare, având mai multe cărţi publicate: „40 de zile”, „În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la Mine”, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” şi „Imperativele adolescenţeichris 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările