Colegii din lumea teatrului regretă moartea actorului George Motoi

Colegii din lumea teatrului regretă moartea actorului George Motoi

Vladimir Găitan a jucat alături de George Motoi în filmul "Întoarcerea lui Magellan"

Vladimir Găitan declară că l-a preţuit pe George Motoi, care a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 79 de ani. Actorul spune că regretă şi că "nimic nu înlocuieşte golul lăsat de aceşti oameni".

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am făcut un film («Întoarcerea lui Magellan», 1974, n.r.). Nu am o relaţie de foarte mare apropiere, dar l-am preţuit foarte mult. (...) Îmi pare foarte rău, nu pot să vă spun decât că regret şi că constat că ne rărim tot mai mult şi lucrul acesta mă doare, pentru că, din păcate, nu se înlocuieşte cu nimic golul lăsat de aceşti oameni. Sigur, sunt un pic subiectiv, pentru că, într-un fel, urmăm şi noi. Îmi pare rău. Dumnezeu să-l odihnească", a declarat Vladimir Găitan pentru Mediafax.

De asemenea, actorul Mircea Diaconu a declarat, citat de Mediafax, că George Motoi a fost "un om de o calitate ireproşabilă".

"Îmi pare tare, tare rău. Îmi vin în minte momente, clipe, înşirate pe zeci de ani în care am vorbit, am muncit, am trăit împreună. Pe lângă tot ce ştim şi lumea a văzut la el, adaug şi eu, a fost un om de o calitate ireproşabilă", a declarat Mircea Diaconu.

Actorul George Motoi a murit miercuri, la vârsta de 79 de ani, a anunţat familia acestuia pe pagina de Facebook a artistului.

george motoi a murit

 

Actriţa Rodica Popescu Bitănescu (foto jos) a declarat, pentru Mediafax, că dispariţia artistului George Motoi, este "o pierdere pentru actori, colegi şi pentru publicul din România", afirmând că "regretă din suflet" moartea acestuia.
 
"Am ştiut toată povestea aceasta dureroasă şi regret din suflet că nu mai este printre noi George. Sunt alături de Giliola, soţia lui, care s-a purtat în perioada aceasta impecabil, a fost în fiecare zi la spital lângă el, a fost foarte puternică, a fost foarte îndurerată, nu a arătat absolut nimic. M-a impresionat foarte mult această familie, George şi Giliola. Îmi pare extrem de rău. Cred că mai putea să trăiască cel puţin 5 sau 6 ani în care putea să lucreze, pentru că era un om care ştia să facă regie, în afară de meseria de actor, a demonstat de atâtea ori că a făcut teatru, filme. Ştia să fie un foarte bun regizor. Ştia să pună în scenă spectacole foarte bune. Este o pierdere pentru actori, colegi şi pentru publicul din România", a declarat Rodica Popescu Bitănescu.
 
Actorul Valentin Teodosiu (foto jos) a rostit, la rându-i, câteva cuvinte în memoria celui dispărut:
 
"Un actor de un mare bun simţ, de mare talent. Dumnezeu să-l ierte. Dumnezeu să-l odihnească. Foarte util teatrului, a făcut foarte multe filme, multe cu Malvina Urşianu, filme istorice, un actor special, un actor deosebit", a declarat actorul Valentin Teodosiu, citat de Mediafax.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: