VIDEO Regizorul filmului "Modigliani" va monta un spectacol la Teatrul Metropolis

VIDEO Regizorul filmului

Regizorul scoţian Mick Davis va monta la Bucureşti un spectacol despre viaţa lui Paganini

Regizorul scoţian Mick Davis, autorul filmului "Modigliani", montează, în premieră mondială, un spectacol despre viaţa lui Niccolò Paganini, cel mai mare violonist din istoria muzicii, la Teatrul Metropolis din Capitală, în stagiunea 2014-2015

Ştiri pe aceeaşi temă

Teatrul Metropolis anunţă audiţii pentru rolul lui Paganini, pe 18 şi 19 octombrie, iar pe 21 şi 22 octombrie pentru celelalte roluri, la sediul instituţiei. Pentru rolul lui Niccolò Paganini se caută un actor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 ani. Actorul trebuie să fie suplu şi cu aptitudini atletice, cu un dezvoltat simţ al ritmului şi al coordonării, fiind vorba de un rol solicitant fizic. Actorul trebuie să fie dedicat procesului de "înţelegere" a lumii marelui violonist virtuoz, dar şi să fie dispus să mânuiască vioara şi chitara spaniolă. Scenografia spectacolului va fi realizată de Dragoş Buhagiar.
 
"Paganini a fost un om care s-a construit ca mit încă din timpul vieţii. A fost ca un star rock al secolului al XVIII-lea, un Jim Morrison sau un Mick Jagger al timpurilor lui. Vreau să realizez la Teatrul Metropolis un spectacol plin de energie, aşa cum nu s-a mai văzut niciodată, iar actorul care va juca rolul principal trebuie să ştie că va putea face rolul vieţii lui", a declarat regizorul Mick Davis
 
 
Mick Davis s-a născut pe 1 august 1961 în Glasgow, Scoţia. Iniţial antrenor de fitness la echipa Celtic Glasgow, Davis şi-a schimbat destinul după ce l-a cunoscut pe Rod Stewart. Cântăreţul l-a invitat pe Mick Davis la Los Angeles, pentru a antrena echipa sa de fotbal, dar şi pentru a cunoaşte oameni din industria de film. Acolo, Davis a scris primul său scenariu, "Paganini". Ajuns în mâinile lui Martin Scorsese, scenariul l-a făcut pe regizorul american să spună că este unul dintre cele mai bune pe care le-a citit vreodată şi că poate fi făcut ori sub formă de film, ori ca piesă de teatru. Recomandarea lui Scorsese i-a deschis lui Mick Davis uşile către colaborări cu Mickey Rourke (pentru care a scris scenariile a trei filme, printre care şi "Alte nouă săptămâni şi jumătate/ Love in Paris"), Andy Garcia (pe care l-a distribuit în rolul lui Modigliani, în filmul cu acelaşi nume, turnat în România), Pierce Brosnan, Ian Holm, Richard Harris, Tom Sizemore, Al Pacino şi mulţi alţii.
 
Mick Davis a regizat filmele "Coşmarurile lui Charles Manson/ Haunting Charles Manson" (2012), "Dorian Gray" (2005), "Modigliani" (2004) şi "Meciul/ The Match (1999).
 
De asemenea, a fost producătorul serialului "A unsprezecea oră/ Eleventh Hour", a lucrat în televiziune cu Samuel L. Jackson şi Michael Weatherly, colaborează cu actorul Chris Noth şi are în derulare cinci seriale de televiziune şi trei filme, în America. Mike Davis este logodit cu actriţa româncă Ana Adelaida Perjoiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: