VIDEO Horaţiu Mălăele la 65 de ani, sărbătorit pe scenă la "Dineu cu proşti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horaţiu Mălăele a serbat, ieri seară, 65 de ani, aşa cum îi place oricărui actor: pe scenă, cu o sală plină, cu aplauze, flori şi mulţi prieteni în jur. Pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional s-a jucat "Dineu cu proşti", în cadrul "Săptămânii Mălăele".

Pentru că reprezentaţia de aseară a coincis cu ziua sa de naştere, Horaţiu Mălăele a fost răsfăţatul serii. A fost aplaudat la scenă dechisă, minute în şir, de publicul care a umplut până la refuz Sala Mare. A primit flori şi i s-a cântat "La mulţi ani". La reprezentaţie au fost prezenţi ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, şi preşedintele ICR, Liliana Ţuroiu (foto jos)

Ministrul a ţinut să îl felicite personal pe actor, oferindu-i pe scenă un buchet de flori, mărturisind ulterior că acesta a fost prieten bun cu tatăl său. Cei doi s-au întreţinut ulterior, în culise, preţ de câteva minute.

Horaţiu Mălăele, actor, regizor de teatru şi film, grafician, caricaturist şi scriitor, s-a născut la 1 august 1952, la Târgu-Jiu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti (1975), la clasa profesorului Octavian Cotescu. Şi-a început activitatea la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, continuând apoi la Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), teatrul Metropolis. 

image

Horaţiu Mălăele a obţinut numeroase premii, printre care: Premiul pentru interpretare (Iaşi — 1975) pentru ''Tinereţe fără bătrâneţe'', Premiul pentru cea mai bună interpretare (Galaţi — 1976) pentru ''Slugă la doi stăpâni'', Premiul pentru interpretare (Festivalul "I.L. Caragiale", Bucureşti — 1993), Premiul Asociaţiei Umoriştilor Români pentru interpretare (1993) pentru ''Puricele'', Premiul pentru regie la Festivalul comediei româneşti (1994) şi Premiul special al juriului la Festivalul de Teatru Contemporan (Braşov, 1996), Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Naţional de Comedie pentru spectacolul "Bani din cer" (Galaţi, 2001).

Horaţiu Mălăele, sărbătorit pe scenă la 65 de ani

Premiul UCIN pe 2004 pentru interpretare masculină rol principal i-a fost acordat lui Horaţiu Mălăele pentru rolul din filmul ''Damen Tango''. În 2005, ''Poiana Boilor'' a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Naţional al Studiourilor de Teatru de la Piteşti, ediţia a IX-a, iar în 2007 spectacolul "Revizorul" a obţinut la Festivalul Internaţional de Teatru "JoakimInterFest" din Kragujevac, Serbia, Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie — Horaţiu Mălăele şi Premiul pentru cel mai bun actor — George Mihăiţă.

În 2009, la decernarea premiilor UCIN, filmul "Nunta mută" a primit Premiul Opera Prima, acordat regizorului Horaţiu Mălăele, Premiul pentru imagine (acordat lui Vivi Drăgan Vasile) şi Premiul pentru coloana sonoră (acordat inginerului Tiberiu Borcoman şi compozitorului Alexandru Andrieş). Acelaşi film a mai câştigat în 2009 Premiul Gopo pentru Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură (Ioana Ioniţă şi Dana Roşeanu). La Festivalul Comediei Româneşti "festCO 2010", ediţia a VIII-a, Horaţiu Mălăele a primit premiul pentru "Cel mai bun actor în rol principal" pentru rolul "Profesorul" din spectacolul "Lecţia" de Eugene Ionescu, şi, pentru acelaşi spectacol, premiul pentru "Cea mai bună regie". 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite