Victor Rebengiuc intervine în conflictul Mihai Călin-Ion Caramitru: de partea cui se poziţionează actorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Rebengiuc FOTO Octav Ganea/Inquam Photos
Victor Rebengiuc FOTO Octav Ganea/Inquam Photos

Victor Rebengiuc intervine în disputa dintre actorul Mihai Călin şi directorul Teatrului Naţional Bucureşti Ion Caramitru, luându-i apărarea celui din urmă, despre care spune că s-a zbătut pentru instituţia pe care o conduce şi lucrurile merg bine.

Mihai Călin (51 de ani) a semnat recent o scrisoare deschisă în care îl acuză pe directorul TNB Ion Caramitru (77 de ani) că „a confiscat“ instituţia şi profită de funcţia pe care o deţine în interes propriu şi financiar. Actorul a făcut şi alte acuzaţii grave la adresa moralităţii directorului TNB, inclusiv că într-o proporţie covârşitoare spectacolele din Sala Mare sunt regizate şi/sau jucate de Caramitru, care ar băga în buzunar 10% din încasările nete ale fiecărei reprezentaţii în care este implicat.                       

Într-un interviu pentru „Adevărul“, Ion Caramitru a comentat punctul acuzaţiile formulate de Mihai Călin, precizând că îl va da în judecată pentru defăimare şi va cere daune morale consistente. Deşi acuzaţiile formulate de Călin ţin mai degrabă de moralitate, Caramitru se apără susţinând că a respectat întotdeauna legea, fapt dovedit de controalele efectuate în ultima perioadă de mai multe instituţii abilitate ale statului.

Contactat de Digi24, actorul Victor Rebengiuc (86 de ani) a comentat acest conflict, poziţionându-se de partea directorului TNB şi criticându-l pe Mihai Călin, despre care spune că şi-a atins limita profesională şi caută vinovaţi, însă Caramitru nu se află printre aceştia.  

„Călin, în primul rând, era un băiat cuminte, n-am crezut niciodată... Eu cred că a atins o anumită limită, cred că nu poate să treacă peste limita asta, profesional vorbesc, şi îşi caută vinovaţi. Nu e nimeni vinovat. El a avut roluri importante, el ar fi trebuit să îşi capete notorietatea jucând aceste roluri. Dar el dă vina pe Caramitru. Ce i-a făcut Caramitru?! De unde îi vine ideea asta cu schimbarea directorului? Dacă un director face treabă bună, de ce să îl dai la o parte?! Caramitru nu face distribuţii decât în piesele pe care le pune el“, a declarat Rebengiuc. 

De asemenea, actorul a subliniat că Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ merge foarte bine sub conducerea lui Caramitru: „Caramitru s-a dus şi s-a zbătut şi a convins toată lumea să dea bani în continuare pentru ca lucrările să continue şi şantierul să se termine într-un timp rezonabil. A făcut din acest teatru... sunt şapte săli de teatru în care se joacă seară de seară! Ăsta este un teatru care merge foarte bine. Cine conduce teatrul ăsta face o treabă bună. Dacă teatrul merge! Cum poţi să spui că l-a confiscat? Şi ce face?! L-a confiscat şi pune piese în el! Pune spectacole în toate sălile, asta face. Toată lumea tace din gură şi numai ăştia care îl înjură sunt vocali“.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite