Valeria Seciu, distinsă în cadrul FNT pentru rolul Ranevskaia din spectacolul de teatru TV „Livada de vişini“, în regia lui Alexandru Lustig

Valeria Seciu, distinsă în cadrul FNT pentru rolul Ranevskaia din spectacolul de teatru TV „Livada de vişini“, în regia lui Alexandru Lustig

Valeria Seciu, o actriţă cu vocaţie cehoviană, în rolul Ranevskaia din spectacolul  ”Livada de vişini” de A.P. Cehov, regia Alexandru Lustig, realizat la TVR

Pentru prima data în 26 de ani, Festivalul Naţional de Teatru a cuprins în selecţia sa un spectacol de teatru tv: ”Livada de vişini” de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Lustig, ce va fi transmis pe TVR2 pe 31 octombrie.

Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru (AICT) – Teatrologie a continuat suita Premiilor Criticii 2016 oferite la cele mai importante manifestări teatrale. Juriul format din biroul de conducere al Asociaţiei: Ludmila Patlanjoglu (preşedinte onorific), Octavian Saiu (preşedinte), Monica Andronescu (vicepreşedinte), Irina Ionescu (secretar general), Maria Zărnescu, Cristiana Gavrilă (membri) au acordat, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, următoarele distincţii:

Valeria Seciu, actriţă cu vocaţie cehoviană pentru rolul Ranevskaia din spectacolul Livada de vişini de A.P. Cehov, regia Alexandru Lustig, realizat la TVR
Andreea şi Andrei Grosu pentru crearea unui spaţiu cultural de referinţă al teatrului independent - unteatru
Irina Tapalagă pentru modul original în care a pus în valoare, prin expoziţii, teatrul românesc în Festivalul Naţional de Teatru.

Festivitatea de premiere a avut loc în Festivalul Naţional de Teatru, în cadrul evenimentelor la care au participat laureaţii (proiecţia de film a spectacolului "Livada de vişini", spectacolul "The Sunset Limited", vernisajul expoziţiei "Shakespeare ad infinitum").

"LIVADA DE VIŞINI", DIFUZATĂ PE TVR2

Pentru a cincea săptămână consecutiv Casa de Producţie TV a propus o premieră: „Livada de vişini”, de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Lustig, o coproducţie TVR şi Fundaţia Teatru Contemporan.

Program difuzare: TVR 2: luni 31.10, ora 21.10 şi luni  7.11, ora 1.10, TVR HD : luni 31.10, ora 21.10 şi duminică 6.11, ora 00.00, TVR Internaţional: sâmătă 5.11, ora 17.30

Pentru prima data în 26 de ani, Festivalul Naţional de Teatru a cuprins în selecţia sa un spectacol de teatru tv. Este vorba despre ”Livada de vişini” de A.P. Cehov.

”Pentru mine, ca regizor, e o călătorie magică în compania unor actori uriaşi, în căutarea unui dramaturg genial – Cehov. Realizarea spectacolului în formă cinematografică, la TVR, naşte speranţa că această călătorie artistică nu se va încheia niciodată”, a declarat regizorul  Alexandru Lustig.

Casa de producţie TVR , sub genericul Teatrul Naţional de Televiziune
„Livada de vişini” de A.P. Cehov
Regia artistică - Alexandru Lustig

 

Distribuţia:

Ranevskaia Liubov Andreevna: Valeria Seciu
Firs: Ion Besoiu
Gaev Leonid Andreevici: Marian Râlea
Lopahin Ermolai Alexeevici: Dan Aştilean
Ania: Ioana Anastasia Anton
Varia: Andreea Bibiri Trofimov
Piotr Sergheevici Trofimov: Mihai Călin
Simeonov-Pişcik Boris Borisovici: Gelu Niţu
Charlotta Ivanovna: Anca Sigartău
Epihodov Semion Panteleevici: Adrian Ciobanu
Iaşa: Dan Rădulescu
Duniaşa: Ruxandra Maniu

Echipa TVR
Director imagine - Cristian Stoian
Scenografie - Dana Moraru
Costume Valeria Seciu - Lia Manţoc
Costume - Silvia Porojnicu
Sunet -Valentin Bartolomeu
Machiaj - Oana Cristescu
Coafură - Claudia Mehedinţu
Asistent regizor artistic – Zoe Bălan
Editor imagine – Lulu Chedric
Redactori : Cristina Anton, Ligia Baboş, George Vasile
Regia de montaj - Judith Georgescu
Regia de studio – Gabriel Şerban, Lucian Stăncila
Producţia – Cezarina Harabor
Steadycam – Laurentiu Bengescu, Ion Istrate
Operator MHH – Mihai Nagy, Elvin Tomescu
Cameramani – Carmen Birtea, Alexandru Ghiţă, Adrian Dănăila, Ionuţ Spătaru, Gabriel Oprea, Horia Ilinca
Producător: Liana Săndulescu

Program difuzare:
* TVR 2                    luni 31.10, ora 21.10 şi luni  7.11, ora 1.10
* TVR HD              luni 31.10, ora 21.10 şi duminică 6.11, ora 00.00
*TVR Internaţional         sâmătă 5.11, ora 17.30

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările