„Urban Abstract“, un experiment teatral pe vorbe de Rumi şi nu numai

„Urban Abstract“, un experiment teatral pe vorbe de Rumi şi nu numai

Asociaţia Tandem prezintă „Urban Abstract“, un spectacol de teatru labirint, senzorial, construit prin interacţiunea dintre nevăzători şi actori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul „Urban Abstract“ propune spectatorului o incursiune într-o lume aflată între vizual şi nevizual, o călătorie în care să-şi făurească el însuşi propria poveste. „«Urban Abstract» este joaca de-a împreună şi te invită să te alături, să te amesteci şi să creezi“, spun organizatorii.
 
Spectacolul, care are mai multe reprezentaţii La Firul Ierbii până pe 17 noiembrie, este produs de Asociaţia Tandem şi co-finanţat de AFCN. 

Aducând o viziune nouă asupra ideii de senzorial, regizorul îşi propune să redefinească concepte de bază ale vieţii de zi cu zi, făcând spectatorii mai conştienţi de ceea ce se află în jurul lor. 
 
„Urban Abstract“ creează o experienţă similară pentru un grup mic de oameni, iar scopul este promovarea cooperării şi spiritului de echipă, precum şi renunţarea la competitivitate şi individualism. 

„Procesul conceperii spectacolului şi al conţinutului acestuia a fost un adevărat periplu printre nenumărate idei. În final însă, produsul este bazat pe conceptul că mai mult înseamnă mai puţin. Spectatorii devin părţi active ale spectacolului prin simţuri. Întregul eveniment este conceput în aşa fel încât fiecare participant este invitat în labirintul senzorial. Aici va trece probe de joc alături de actorii care îl ghidează cu vorbe şi poezie“, explică organizatorii. 
 
Asociaţia Tandem, înfiinţată în 2010, are ca scop identificarea şi promovarea intereselor comunitare ale persoanelor atipice, a oportunităţilor necesare de dezvoltare socio-culturală şi profesională a acestora. De asemenea, scopul Tandem este să promoveze cultura şi educaţia ca manifestări ce stau la baza oricărei societăţi umane şi în absenţa cărora nu se pot atinge nici integrarea şi nici incluziunea socială.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: