Tudor Aaron Istodor intră în pielea lui Paganini, „violonistul diavolului“

Tudor Aaron Istodor intră în pielea lui Paganini, „violonistul diavolului“

Tudor Aaron Istodor se află în faţa celei mai mari provocări a carierei lui     FOTO: David Muntean

Regizorul filmului „Modigliani“, Mick Davis, a montat în premieră mondială un spectacol despre viaţa lui Niccolò Paganini, considerat cel mai mare violonist din istoria muzicii, la Teatrul Metropolis. Duminică, 19 iunie, de la ora 19.00, se va juca pentru prima oară spectacolul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tudor Aaron Istodor este Paganini. Din distribuţie mai fac parte Gelu Niţu, Mihai Gruia Sandu, Adelaida Perjoiu, Claudiu Bleonţ, Elvira Deatcu, Ana Ciontea şi multe fete de la curte, genovezi. Scenografia şi light design sunt semnate de Dragoş Buhagiar, spectacolul îl are ca invitat extraordinar pe Alexandru Tomescu, pentru coloana sonoră.

"Paganini a fost un om care s-a construit ca mit încă din timpul vieţii. A fost ca un star rock al secolului al XVIII-lea, un Jim Morrison sau un Mick Jagger al timpurilor lui. Vreau să realizez la Teatrul Metropolis un spectacol plin de energie, aşa cum nu s-a mai văzut niciodată, iar actorul care va juca rolul principal trebuie să ştie că va putea face rolul vieţii lui“, declara regizorul Mick Davis.

Mick Davis este cunoscut ca regizor al filmelor "Modigliani", "Dorian Gray", "The Match" şi scenaristul filmelor "Love in Paris", "Amprenta morţii" cu Jean-Claude Van Damme. A lucrat cu actori precum Andy Garcia, Pierce Brosnan, Elsa Zylberstein, Eva Herzigova, Ryan Phillippe şi mulţi alţii.

Mick Davis s-a născut pe 1 august 1961 în Glasgow, Scoţia. Iniţial antrenor de fitness la echipa Celtic Glasgow, Davis şi-a schimbat destinul după ce l-a cunoscut pe Rod Stewart. Cântăreţul l-a invitat pe Mick Davis la Los Angeles, pentru a antrena echipa sa de fotbal, dar şi pentru a cunoaşte oameni din industria de film. Acolo, Davis a scris primul său scenariu, "Paganini“.

Ajuns în mâinile lui Martin Scorsese, scenariul l-a făcut pe regizorul american să spună că este unul dintre cele mai bune pe care le-a citit vreodată şi că poate fi făcut ori sub formă de film, ori ca piesă de teatru. Recomandarea lui Scorsese i-a deschis lui Mick Davis uşile către colaborări cu Mickey Rourke (pentru care a scris scenariile a trei filme, printre care şi "Alte nouă săptămâni şi jumătate“), Andy Garcia (pe care l-a distribuit în rolul lui Modigliani, în filmul cu acelaşi nume, turnat în România, cu George Ivaşcu, Mihai Gruia Sandu ş.a. în distribuţie), Pierce Brosnan, Ian Holm, Richard Harris, Tom Sizemore, Al Pacino.

A fost producătorul serialului "Eleventh Hour“, a lucrat în televiziune cu Samuel L. Jackson şi Michael Weatherly, colaborează cu actorul Chris Noth şi are în derulare cinci seriale de televiziune şi trei filme, în America. Logodit cu actriţa româncă Ana Adelaida Perjoiu, şi prins între Los Angeles şi Bucureşti, Mick Davis a montat la Teatrul Metropolis povestea lui Niccolò Paganini.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările