Teatrul Nottara îşi închide stagiunea cu spectacolul „Noul locatar“, de  Gábor Tompa

Teatrul Nottara îşi închide stagiunea cu spectacolul „Noul locatar“, de  Gábor Tompa

Scenă din spectacolul „Noul locatar“, care se va juca din toamnă la Teatrul Nottara

Stagiunea 2013-2014 a Teatrului Nottara se încheie în acest weekend cu două reprezentaţii, pe 5 şi pe 6 iulie, de la 19.00, ale spectacolului „Noul locatar“, în regia lui  Gábor Tompa, după textul lui Eugène Ionesco, prezentat în avanpremieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rolul principal este interpretat de Francisco Alfonsín, un actor spaniol care a jucat atât pe scene din ţara natală, cât şi în Franţa şi Anglia. Alături de el, îi veţi revedea în această montare pe actorii Teatrului Nottara:  Ada Navrot, Ion Grosu, Gabriel Răuţă. Decorul este semnat de Helmut Stürmer, iar costumele de Corina Grămoşteanu, care a făcut şi asistenţă pentru decor.
 
„Într-o epocă a globalizării în care toţi circulăm sau ne mutăm în permanenţă dintr-un oraş în altul, în care trecerile de la o limbă la alta se întâmplă atât de repede încât ajungem să nu mai ştim cine suntem, piesa lui Eugène Ionesco, „Noul locatar“, pare să vorbească chiar despre noi. Un locatar într-o locuinţă nouă pentru el, dar mult prea veche pentru Portăreasă, doi hamali şi multe, foarte multe bagaje. Un spectacol despre adaptare şi despre neputinţa de a renunţa la amintirile de lângă şi din noi, în drumul nostru spre marea şi eterna mutare. Şi totuşi, cu ce rămânem în afara amintirilor? E  greu de acceptat ideea, de aici şi comicul...“, se arată în descrierea spectacolului din acest weekend. 
 
Premiera acestei noi producţii va avea loc în luna septembrie, făcând parte din stagiunea viitoare a Teatrului Nottara.

Scenă din spectacolul „Noul locatar“, de Gabor Tompa, după piesa lui Eugene Ionesco 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările