"Dineu cu proşti" la Teatrul Naţional, după dineul de Paşte. Spectacolul, care l-a avut în distribuţie pe Şerban Ionescu la premieră, se joacă pentru a suta oară

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, în "Dineu cu proşti"                      FOTO: Teatrul Naţional din Bucureşti

Marţi, 7 mai, de la ora 20.00, spectacolul„Dineu cu proşti” se va juca pentru a suta oară la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vreme de trei stagiuni, comedia autorului francez Francis Veber, supranumit în ţara natală „regele farsei”, pusă în scenă în premieră naţională de Ion Caramitru, a înregistrat un aflux neobişnuit de spectatori, nu doar la sediu dar şi în turneu, publicul fiind dornic să vadă şi să revadă spectacolul.

Ultimul spectacol al lui Şerban Ionescu a fost “Dineu cu proşti”. Spectacolul a avut premiera în 2010, iar actorul a jucat până în decembrie 2011, în ultimele spectacole jucând cu mâna amorţită şi bandajată şi depăşindu-şi suferinţa fizică.

Şerban Ionescu a jucat ultima dată, pe 5 decembrie 2011, în turneu la Braşov. Ion Caramitru nu a fost numai regizorul ultimului său spectacol, dar l-a şi înlocuit pe Şerban Ionescu, în rol, pe scena Naţionalului bucureştean.

În „Dineu cu proşti”, după piesa lui Francis Veber, Şerban Ionescu a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB) din 2010 până în noiembrie 2011. Şerban Ionescu (în rolul editorului sofisticat Pierre Brochan) avea scene memorabile alături de Horaţiu Mălăele. „A fost un om frumos şi un prieten bun”, a mărturisit Mălăele, pentru „Adevărul”.

Spectatorii nu i-au simţit suferinţa

„A jucat mult timp cu mâna bandajată şi amorţită, deşi nu-i era deloc uşor. Spectatorii nu i-au simţit niciodată suferinţa. Jucam şi opt spectacole pe lună, am avut împreună vreo 80 de reprezentaţii în Bucureşti şi în ţară”, a povestit Medeea Marinescu (foto, alături de Şerban Ionescu), care o interpreta pe amanta Marlene.

„Şerban avea o structură foarte puternică, făcea haz de necaz de boala lui. Dincolo de a fi un actor mare, era un camarad şi un partener excepţional. Când a fost înlocuit de Ion Caramitru, el a venit să-şi ajute colegii. Tot timpul pus pe şotii şi glume, el era capabil de o mare generozitate, fiind întotdeauna sufletul grupului nostru”, şi-a reamintit, cu emoţie, Medeea Marinescu.

Aplaudată la scenă deschisă, montarea care se joacă cu casa închisă încă de la premieră, tratează  într-o savuroasă cheie comică tema larg rapândită a prostiei.

Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Costina Ciuciulică, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Dorin Andone şi Tomi Cristin vor face pe 7 mai la un adevărat festin teatral, în jurul întrebării: Astă seară de cine facem haz? 

Un lucru e sigur, hazul este programat pentru prima seară de spectacol, după sărbătorile de Paşte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările