Teatrul Naţional din Bucureşti caută noi spectacole pentru proiectul 9G la TNB

Teatrul Naţional din Bucureşti caută noi spectacole pentru proiectul 9G la TNB

Ioana Mărcoiu şi Istvan Teglas, în "Piesă pentru frate şi soră", un proiect 9G la TNB   FOTO: Florin Ghioca

Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”, a iniţiat a doua etapă a programului 9G la TNB (Noua Generaţie) care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta până în 35 de ani, neangajaţi în instituţii de spectacol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul, care a fost lansat în ianuarie 2014, a avut într-o primă etapă şapte proiecte, şase dintre ele fiind incluse în Stagiunea 9G la TNB. Spectacolele se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti.
 
Teatrul Naţional din Bucureşti asigură spaţiul pentru pregătirea spectacolului, la Sala Mică sau într-una dintre sălile de repetiţii ale teatrului, pentru o perioadă de trei săptămâni (dintre care o săptămână pe scena de la Sala Mică). În funcţie de programul de repetiţii al teatrului şi de disponibilitatea spaţiilor (săli de repetiţie, foaiere etc.) sau de dificultatea proiectului propus, timpul acordat pregătirii spectacolului se poate prelungi cu încă o săptămână.
 
TNB pune la dispoziţie facilităţile tehnice de la Sala Mică, magazia de costume, depozitul de decoruri, recuzita, atelierele teatrului, fără a face nicio investiţie în plus legată de producţia spectacolului. Spectacolele care rezultă în urma proiectelor selecţionate vor dispune de trei reprezentaţii gratuite, cu intrare liberă, fără plata drepturilor de autor sau a celor conexe.
 
În urma reprezentaţiilor cu public, şi cu acordul Consiliului artistic al TNB, spectacolul poate fi preluat pentru o stagiune (cu posibilitatea de prelungire a contractului) în repertoriul Sălii Mici, în Stagiunea 9G la TNB, beneficiind de investiţii minime în producţie şi de plata drepturilor de autor, conform reţetei reprezentaţiei şi a încasărilor.
 
Condiţiile de participare la preselecţia de proiecte se găsesc pe site-ul Teatrului Naţional din Bucureşti. Înscrierile au loc până pe data de 3 aprilie 2015.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: